Te roagă mama

Băiețelului meu, când va fi băiat- despre cea de care se va îndrăgosti sau nu

Ție, băiatul meu mic, cu ochi de migdale brune, îți scriu aceste rânduri. Să le citești cam pe la 18 ani, așa, fără să știe nimeni. Nu o să le spui prietenilor tăi de mine, că n-ai vrea să te facă mama de râs că scrie nebunii pe internet.
Ție, puiul de patru ani și un hop spre cinci, care ai crescut cât am clipit din gene, prea repede, prea greu, prea anevoios, dar și prea frumos, prea până la cer și până la capătul lumii, căci așa au fost toate emoțiile ce le-am trăit cu tine și prin tine:
Ție, lui Marc de 18 ani, vreau sa îți spun câteva gânduri. Te roagă mama să le citești o dată, de două ori, să revii la ele când poți, când simți, când nu știi prea bine ce să faci, când ți-e dor de mamă-ta.

Te roagă mama să nu râzi niciodată de o fată. Când o privești, gândește-te la mine, mama ta care te-a crescut, te-a îngrijit și te-a iubit pe toate părțile, din toate fibrele inimii.

Te roagă mama, că de te vei certa cu orice fată, fie a vieții tale, să nu arunci cuvinte pe care după o oră s-ar putea să le regreți din suflet. Te rog ca și atunci când te vei certa, că așa-s oamenii, se ceartă (cei mai mult din nimicuri, să știi), să nu uiți să o respecți pe fata din fața ta. Orice ți-ar spune, orice ți-ar fi făcut.

Te roagă mama mult că dacă vreo fată rău de tot te va supăra, tu să nu te superi după pe toate.

Te roagă mama să NU o crezi pe asta: toate femeile sunt la fel. Fiecare femeie e una singură, e unică. Iar dacă vei crede că fata ta are defecte, poate asta nu înseamnă că are defecte, ci poate înseamnă doar că tu nu îi poți vedea calitățile. Dar asta nu îți dă niciun drept să calci pe cineva în picioare sau sa îl faci să sufere. Sub nicio formă.

Te roagă mama să rupi din dicționarul limbii tale și să spinteci cu dinții tăi următoarele cuvinte: urâtă, curvă, proastă, jigodie, tâmpită. Nu le voi scrie acum pe toate, aș vrea niciun cuvânt să știi de felul ăsta.

Te roagă mama că atunci când vei simți să pleci, când vei simți că nu-ți mai e loc lângă acea fată cu păr lung, să nu pleci doar așa. Să nu pleci fără să spui nimic. Anunț-o și pe ea și mai bine de atât, – spune-i cu adevărat ceea ce simți, pentru că oricine are dreptul să știe adevărul și să-și găsească fericirea.

Te roagă mama mult să nu jignești vreodată o fată sau o femeie. Te rog mult de tot, chiar dacă o vei gândi, să prinzi gândul ‘cela rău cu aceeași putere cu care mă prindeai când erai mic în brațe, chiar daca erai o mână de om și atât. ȘI SĂ ÎL NIMICEȘTI.

Te roagă mama, puiule de om, ca atunci când o să fii mult mai înalt ca mine, să dai atenție femeii de lângă tine. Să o faci sa se simtă înțeleasă. Să o faci sa se simtă dorită, nu pentru cum arată, ci pentru ce simți tu când ești în preajma ei. Să o faci sa se simtă iubită, prin fapte, mai puțin prin vorbe.

Te roagă mama, să nu vorbești de rău nicio femeie. Gândește-te la mine.
Te roagă mama să nu râzi de vreo femeie când îi vei atinge corpul dacă nu e cum ți-ar plăcea. Sa știi că mama ta a avut sânii lăsați după ce tu ai mâncat la ei doi ani de zile. Și până-n ziua asta, eu ii iubesc așa cum sunt, căci mi-amintesc de tine.

Te roagă mama să te gândești la ce contează cu adevărat atunci când în ceasul nopții te afunzi cu capul în perne. Eu am învățat că cel mai mult contează mâna care mă prinde de mână, ci nu trupul cu abdomenul format.

Te roagă mama mult să prețuiești femeia. Căci din femeie ai venit, puiule de om.

fb-share-icon0