10 sfaturi de vară pentru copilul meu când va fi mare

Dragul meu,

Când vei citi rândurile acestea cred că vei fi destul de mare. Departe de mine. De acasă al tău, al nostru. Nu știu ce voi face eu, unde voi fi și cum, însă păstrează rândurile acestea undeva aproape, în caz că eu nu sunt lângă tine.

Aș vrea să știi că mamei tale îi plăcea mult de tot vara. Ba mai mult, vara o făcea foarte fericită. Mama ta a intrat în multe veri cu inima frântă, însă vara avea un fel de putere aparte și extraordinară asupra mamei tale: o făcea să reînvie, o făcea să reînflorească și… o făcea să mai creadă încă o dată în iubire.
Pentru că mama ta iubea vara și vara a iubit-o pe ea dintotdeauna. Vara i-a fost mamei tale și mamă și tată și-n vară mama ta a fost pe rând copilă, adolescentă, iubită, femeie, mamă, soție, singură.
Mama ta a trăit multe veri eterne, să știi.

Așa că am scris aici, 10 sfaturi din suflet, pentru tine. 10 sfaturi de vară.
Nu știu dacă tu vei fi ca mine când vei fi mare, dacă vei iubi vara cu atâta intensitate, dar, te rog, ia doar ce ai tu nevoie din rândurile ce ți le las:

1. Vara… bucură-te de cât mai multe apusuri în loc de seriale pe Netflix. Nu sta nopțile de vară în casă, dragul meu fiu. Ar fi prea… păcat!
2. Dă-ți voie să ai o iubire de-o vară. Sunt printre cele mai frumoase din viața asta. Și dintre cele care se țin minte pentru totdeauna.
3. Mergi în Vama Veche (măcar o dată).

4. Fă baie gol în mare. Mănâncă înghețată. Râzi. Du-te cu cortul. Descoperă muntele vara, te vei îndrăgosti de el.
5. Dansează. Citește. Mănâncă bunătățuri. Fă ceva ce te sperie și crezi că nu ai curaj s-o faci.
6. Petrece seri de vară cu cei mai buni prieteni. Confesează-te. Bea vin. Împărtășește-ți poveștile. Și fii în același timp, un bun ascultător al poveștilor celorlalți.

7. Nu fugi de dragoste dacă ți-apare în cale.
8. Călătorește. Vezi lumea, vezi oamenii din alte lumi. Sunt singurii bani pe care o să-i dai și pentru care nu vei avea niciun regret, căci o să te întorci putred de bogat.
9. Vizitează-ți bunicii, dacă îi mai ai. Nu uita de unde ai plecat. Mergi în locurile în care ai fost copil.
10. Acesta va fi un motiv egoist, recunosc… dar… sună-mă. Mama ta ar da orice să meargă cu tine la mare.

Pentru că mama ta iubea marea. Era marea ei dragoste. Iar la marile tale pasiuni, vrei să-ți aduci toate iubirile vieții.

Cu drag și dragoste,
Mama,
O femeie care a iubit vara mai mult decât viața însăși

Credit foto: pexels.com

fb-share-icon0