Lasă-i unui copil toate jucăriile din lume. Pe care o va alege? (p)

Știi ce aș răspunde eu aici? Și cred că și tu, dragă mamă, dragă tată care mă citești acum.
Aș răspunde că te-ar alege pe tine. Nu, nu râde. Nu vreau să spun că ești o jucărie. Dar ceea ce vreau de fapt să îți spun, este că ești cel mai important pentru un copil.

Ești mai important decât o jucărie, și știi și tu, la fel ca mine, că jucăriile sunt lumea unui copil.

O să îmi spui probabil că știai asta deja. Dar eu vreau să o simți, dragă mamă, dragă tată.

Haideți să facem un exercițiu de imaginație.
Tu ești omul cel mare. Ai lumea ta mare în care încap multe: copil, casă, loc de muncă, alți oameni dragi, prieteni și tot ce mai crezi tu să pui aici.
Copilul? Copilul are o lume mică în care încap lucruri mari: părinții si toate jucăriile din lume.

Spune-ți-mi drept, ați văzut vreodată un copil care să nu aibă nicio reacție atunci când primește o jucărie? Cum este fața unui copil atunci când primește o jucărie pe care și-o dorește enorm?
Cum își întinde mânuțele un copil spre jucăria cea mai dorită?
Chipul, chipul copilului, haideți să rămânem cu el în minte.

Și aici, hmmm, eu am făcut greșeala asta, pe care nu știu dacă voi ați făcut-o vreodată.

Am început la un moment dat să îi ofer mai multe jucării decât mă ofeream pe mine. Îi dăruiam jucării întruna, crezând că ele îmi pot ține locul. Însă copilul meu a continuat să îmi arate zi de zi, să îmi spună, să mă facă să văd că oricâte jucării ar fi în lumea lui, eu voi fi mereu peste ele. Nu există ceva să poată înlocui un părinte pe lumea asta.

Și atunci am realizat că pot însă să mă opresc. Să fac pauze de la haosul în care alergam zi de zi. Să continui să îi dăruiesc jucării copilului meu, dar să nu mă separ inconștient de lumea lui. Am învățat că până și joaca se crește atunci când ești părinte și nu mai știi cum să te comporți, pentru că îți pierzi prea repede răbdarea și îți vine să abandonezi joaca în cinci minute.

M-am uitat mai cu atenție la jucăriile pe care le alegeam și m-am căutat în ele. Voiam să îmi amintesc ce îmi doream când eram mică, cum mă jucam, cu ce mă jucam. Și m-am încăpățânat să repet amintirile alături de copilul meu. Pentru că și el merită să stea cineva jos, pe podea, alături de el și să se joace cu el.

Orice mi-ați spune, copiii sunt cei mai fericiți atunci când se joacă. Prin joacă ei sunt sinceri, prin joacă li se se deblochează fricile, grijile, temerile, curiozitățile, nevoile.

De aceea cred ca s-a inventat și un Moș Nicolae și un Moș Crăciun. Ca să fim mai mult copiilor. Să stăm în zilele acelea de vacanță lângă ei. Să desfacem împreună cadourile. Să le vedem chipul. Să ne jucăm cu ei. Să stăm mai mult de cinci minute, pentru că și noi ne-am fi dorit de la părinții noștri aceleași lucruri.

Urmează câteva zile de vacanță, apoi vine Moș Nicolae, apoi Moș Crăciun și vacanța de iarnă.
Mi-aș dori ca fiecare din noi să ne găsim momentul în care să ne uităm la copilul de atunci.

Știu că ai vrea să primesti ceva în ghetuțe.
Știu că nu ești un copil rău.
Și mai știu că ai vrea ca mama să se joace cu tine.

Momentul ăsta vreau să il creez cu copilul meu. Îi pot oferi câte jucării vreau eu, am tot dreptul, dacă asta simt, dar nu am dreptul să i le ofer și să plec.
Haideți să stăm lângă copiii noștri zilele acestea. Puțin câte puțin. Așa se cresc copiii, așa am crescut și noi. Și nimeni nu a zis că încă nu putem crește alături de copiii noștri prin joacă, nu-i așa?

Aceste rânduri le-am scris pentru voi inspirată de campania unor prieteni dragi ai noștri, este vorba de magazinul de jucării Smyk All for Kids, care se află fizic în mai multe orașe din țara noastră, printre care București, Brașov, Sibiu, Constanța, Ploiești, Oradea și altele.

De Moș Nicolae, Smyk oferă prețuri mici la multe jucării în catalogul de ocazie și au speranța că chiar dacă părinții vor cumpăra cadouri, ei își vor regăsi copilăria.

Mi se pare că nu ai cum să treci pragul unui magazin Smyk și să nu îți amintești de tine copil. De cât de mic erai. De cât de neștiutor. De cât de curios. De cât chef de joacă aveai. Iar magazinul Smyk, mi-a mai amintit de ceva: că aveam multe jucării, mama îmi dăruia mereu multe, dar eu tot pe ea o iubeam cel mai mult. Ca orice copil, nu?

Faceți-le o vizită, noi suntem fani, vă promit ca sigur aveți de unde alege cadouri pentru cei mici, iar catalogul de Moș Nicolae care se află acum în magazinele fizice este mega plin de reduceri.

Vă las în continuare poze, ca să vă faceți o idee de jucăriile lor, de ofertele promoționale, dar și de de diversitatea hăinuțelor (eu îl imbrac pe Marc deja de doi ani de la Smyk(link), de când i-am descoperit, au prețuri decente și hainele ne-au ținut mult, sunt calitativ).

Iată ce am făcut cu ăsta mic al meu pe care îl stiti voi toți, Micul Marc, în Smyk All
for kids
din București:

Să înceapă distracția! Locație: AFI Cotroceni, București:

Atmosfera de Crăciun ne aștepta încă de la intrare!:

Unde a stat Marc cel mai mult: standul cu Lego (mai nou sunt feblețea lui, nu scap
fără să-i cumpăr unul!). Găsiți Lego pentru toate vârstele, toate modelele!

La Smyk, veți găsi toate animăluțele de pluș, chiar nu glumesc, stai să vedeți!

Smiki, mascota Smyk All for kids!
Unde e micul Marc?:)

Ook, nu v-am convins? Iată câte minunății de pus în ghetuțe am mai găsit la ei:

Iar din categoria, MAMI, AOLEU, CE ALEG?, fac parte:

Patrula cățelușilor, întotdeauna!
Nisip kinetic, nu se poare fără el!
Mami, asta pentru Emma! (verișoara lui:) )
Bine, cred că am destui!

Bine, bine, le-am trecut pe lista aia lunga a Moșului (Doamne, că cred că am trecut pentru 5 moși aici), dar mai stați să vă arătam și câteva JUCĂRII DIN CATALOGUL LUI MOȘ NICOLAE:

Daaa! Au și multe jucării și lucrușoare pentru bebeluși la Smyk All for kids!

Și dacă de jucării v-ati săturat și v-ați făcut poftă destulă, vă las și câteva hăinuțe de Sărbătoare:

Gaaata, vă mulțumim că ați stat cu noi, vă mai lăsăm aici catalogul de Moș Nicolae să îl mai răsfoiți, poate vă duceți dinainte să cumpărați exact ce doriți, nu de alta, dar altfel veți pierde copilașul prin magazin sau veți sta ca noi, vreo 3 ore la joacă! 🙂

Găsește intrusul de la Smyk All for kids!

V-am pupat, și pe Smiki, și pe voi!

fb-share-icon0