Femei care inspiră- Ana Novic (Interviu I)

Ana Novic. Femeie, mamă, soție. Ana este un tablou pictat de natură. Viu și frumos. Este fără filtre și trăiește viața așa cum ne-a fost lăsată: cu picioarele desculțe, cu pletele în vânt, cu bucuria pentru azi. Ana este un artist complet. Este soția lui Robert Diaconeasa (aka DaddyCool), se iubesc de mai bine de nouă ani și împreună au doi pui de oameni cu chip de îngeri: pe Ingrid și pe Ilan.

Ana și ai ei

Am vrut să o aduc pe Ana în fața voastră, pentru că o admir mult și sper, dragi mame, să vă luați din acest interviu ce aveți voi nevoie.

Dragă Ana,
Cele cinci întrebări pentru tine sunt:

1. Cine e Ana femeia?

Karina draga, mă bucur tare că mi-ai propus, cu drag am acceptat!

Femeia Ana, este o întrebare bună, care îmi răsună. Pentru că în acest moment femeia Ana se regăsește cel mai mult în Ana mamă.
Îmi asum această regăsire, iubesc să fiu acolo pentru ei și știu că vine și momentul în care Ana se va regăsi mai mult în rolul de Ana femeia, rol pe care încă îl conturează, căci Ana, femeia de dinainte de a deveni mamă, nu se mai întoarce.

Acum Ana are alt sens, acum Ana are cel mai frumos sens și este o femeie extrem de Fericită și nemaipomenit de împlinită.

Ana, femeia de azi, se iubește mult pe sine și știe că va urma mult timp pentru ea și tot ce o face fericită, dar adevărul este că încă se descoperă și încă învață să își împartă timpul și energia cu rolul de mamă, de iubită, de artistă și tot ce mai vine pe lângă ele. 

2. Dar Ana mama?

Îmi este greu să exprim în cuvinte fericirea de a fi mamă. Îmi este plină inima cu iubire necondiționată.

Am învățat atât de mult de la copii, am evoluat atât de mult de când sunt mamă. Iubesc fiecare părticică, să fiu mamă este revelația vieții mele, de când sunt mamă totul s-a luminat în jur, tot ce fac se raportează la impactul asupra copiilor, îmi doresc să povestească cu bucurie despre copilăria lor, despre mine, despre noi, părinții lor.

3. Ce faci atunci când simți că nu mai vezi lumina de la capătul tunelului?

Mă opresc, analizez, simt, accept și caut să reconfigurez traseul. Am învățat să nu mai insist când lucrurile nu se leagă natural, să nu disper când pare că nimic nu se leagă. Îmi dau timp și caut să fiu înțelegătoare cu mine, să nu pun presiune pe mine. Dar primul pas este să mă opresc.

4. Cum faci față celei care este și mamă, dar are și o meserie? 

În primul rând, cu multă încredere de sine și multă determinare totul se poate. Apoi o bună organizare a timpului. Întotdeauna asigur bunăstarea familiei și apoi îmi dedic și mie timp, pentru că dacă ei nu sunt bine, eu nu ma pot concentra pe lucru.

Ana, artista

Totodată, am cautat să „blenduiesc” tot ce am de făcut și nu sunt setată pe un program fix, căci nu mereu se leagă cu doi copii. Așa că lucrez cum apuc și asta mă ajută să fac pași înainte în loc să mă frustrez că nu pot face ce îmi doresc. Eu cred că atunci când devenim flexibili și trăim în prezent totul se leagă mai ușor. Energia este motorul și când ea nu este una bună, motorul se împotmolește.

Ana, liberă pe uliță

5. Un sfat de la tine pentru femeile, mamele care ne citesc acum.

Să evite comparația cu alte femei, să nu uite că sunt puternice și că tot ce caută se află în ele, iar atunci când se leagă de exterior totul în jur se clatină. Magia și puterea stau în fiecare dintre noi, în rest totul este inspirație și merită să căutăm cea mai bună și constructivă inspirație. Să ne aducem aproape doar oameni cu care rezonăm, să nu ne pese de capra vecinului și să ne setăm idealuri mari.

Ana și Ilan

Eu chiar cred că visul este cel mai mare lucru pe Pământ. Ah da, iubirea, totul este mai ușor cu iubire, cu blândețe și răbdare. Iar atunci când oboseala înlocuiește sau umbrește răbdarea, fiți bune cu voi și acceptați și această parte. Povestiți despre ce v-a adus acolo cu ai voștri și nu vă lăsați copleșite de poveri inutile.
Zâmbiți și trăiți, prezent și cu bucurie! Căutări să vă fie cu bine și bun, cu lin și senin.

Ana dragă, îți mulțumesc enorm pentru vorbele tale frumoase și pentru că ai pășit in căsuța mea.
Pe Ana vă rog să o urmăriți dând click pe următoarele link-uri și o să vedeți cât de mult o să vă inspire și ajute:

Profil Instagram aici: https://instagram.com/ana_novic?utm_medium=copy_link

Pagina de Facebook: https://www.facebook.com/AnaNovicBrand/

Canal Youtube: https://m.youtube.com/channel/UCLh3xu9y0xCqowJYZjYZmiQ/videos

Alte fotografii din arhiva Anei:

Din mâinile Anei
Ana, femeia
Talent din Ana
Talent din Ana
Ana și Ilan
Ana, Ingrid și Ilan

Credit foto: Arhivă personală Ana Novic

fb-share-icon0