Ce ți-aș scrie dacă aș fi mare, mama

Mama, dacă aș fi mare, ți-aș scrie că ești frumoasă, că mi-ar placea să te știu mai puțin supărată. Știu că tu crezi că eu nu știu atât de multe despre ce ai în tine, dar eu știu, mama, știu aproape tot.

Mama, dacă aș fi mare, ți-aș scrie să nu îmi mai vorbești urât de tata niciodată. Nici măcar să nu mai gândești urât despre el când ești lângă mine. Asta înseamnă nici să nu te mai enervezi pe el sau superi cu el. Mama, eu nu mă pot împărți la voi doi, nu știu cum se face asta. Eu vă iubesc pe amândoi.

Mama, dacă aș fi mare, ți-aș scrie să ai puțin mai multă răbdare pentru mine. Știu că ai și încerci din răsputeri. Știu cum îți vine să scoți printre dinți cuvinte grele, dar le ții acolo, legate strâns de limba ta. Eu le aud, mama, chiar dacă tu nu le dai drumul asupra mea. De aceea îți cer doar încă puțină răbdare să așezi lângă cea pe care o construiești zi de zi.

Mama, dacă aș fi mare, ți-aș scrie că nu va fi mereu așa. Că acum cât sunt încă mic, în primii mei ani de viață e așa. Că nu o să tânjesc mereu la brațele tale, că o să vina și alți oameni care să mă îmbrățișeze și alte aripi care să mă înalțe. Nu va fi mereu așa, mama.

Mama, dacă aș fi mare, ți-aș scrie să nu te mai superi când plâng. Așa știu eu să mă exprim, așa pot da afară ce e în mine și mă doare încruntarea ta.

Mama, dacă aș fi mare, ți-aș scrie atât de multe: să stai mai mult cu mine, să razi mai mult cu mine, să-mi cânți mai des, să mă gâdili chiar dacă mor de ras, să-ți simt părul lung și cald pe urechea mea, mama.

Mama, dacă aș fi mare, ți-aș scrie că aș da orice sănu mă îmbolnăvesc, că m-aș naște altul mai bun, mai cuminte, mai cum ți-ai dori tu, dar ăsta sunt eu, om mic din tine, om al tău, nu știu cum să mă fac mai altfel.

Mama, dacă aș fi mare, ți-aș scrie mai rămâi puțin, te rog. De fiecare dată când pleci, mi-e ciudat de greu.
Mama, dacă aș fi mare, ți-aș scrie că mă crești frumos, că mie-mi place în căminul ăsta al nostru și că nu contează cum arată casa, ci contează cum se simte în locul în care suntem noi.

Mama, dacă aș fi mare, ți-aș scrie că ești minunată, dar am noroc, căci asta știu să ți-o spun.

Mama, dacă aș fi mare, ți-aș scrie să fii fericită, cu orice preț. Chiar dacă m-ai lăsa pe mine.
Pentru că te iubesc mama,
Iar unui om ce îl iubești
Nu-i poți dori decât
Toata fericirea lumii

Cu dragoste de om mic,
Copilul tău
Crud,
Micuț
Și tânăr
Care nu știe a scrie,
Dar cunoaște litere
Care nu știe a citi cărți,

Dar te citește mereu pe tine,
Mama.

Credit foto: unsplash.com

fb-share-icon0