„Pentru mine, copiii sunt motorul meu, oaza mea, rădăcina mea și aripile mele.” BEHIND THE SCENES CU ECHIPA KIDS DECOR (P)

Dragii mei, acum câteva luni am pornit la drum alături de Kids Decor. Despre ei v-am mai spus aici și aici. Am simțit să vă arat ceea ce e în spatele unui brand, în atelier, cum și cât se muncește, ce presupune o afacere de acest fel, cum sunt ei ca oameni. 

Uitați numai cât de sinceri si frumoși au fost în acest interviu: 

În primul rând, cu cine avem onoarea? Cine este KIDS DECOR?

Tot în primul rând, mulțumim pentru oportunitatea de a povesti puțin mai multe despre noi! Kids Decor este un Atelier de Croitorie și Creație pentru copii aflat în inima Clujului, născut în 2012 din multă dragoste pentru copii, dar și pentru arta broderiei și cusutului manual. 

În micul nostru atelier creăm zi de zi lucrușoare minunate pentru pitici. Indiferent dacă ai nevoie de apărători pentru pătuț, lenjerie de pat, săculeți de dormit, seturi albe cu perne și plăpumioare, păturici, accesorii de cameră, draperii și orice altceva poate fi confecționat din materiale textile, noi suntem aici pentru a întâmpina dorințele celor ce ne trec pragul.
În altă ordine de idei, în spatele proiectului Kids Decor este o mamă, la fel ca toate mamele ce-și adoră puii, ce are acasă două superbe inspirații – o fetiță de 4 ani și un flăcău de 12 ani.

Știi ce aș vrea să știu eu de la tine: ce înseamnă pentru tine un copil?

Wow, ce întrebare complexă, dar nu vreau să îți răspund prea întortocheat. Pentru mine, copiii sunt totul. Motorul meu, oaza mea, rădăcina mea și aripile mele.

De ce ai simțit să deschizi un magazin pentru copii? De unde s-a născut inspirația ta?

Am iubit dintotdeauna lucrul manual, cusutul de mână. Făceam acasă diverse păturici interesante și tot felul de mămici și-au dorit să cos pentru ele. Mi-am dat seama că nu găsesc ce am eu nevoie pentru fiul meu, pe atunci mititel, în produsele de pe piață se aduna vatelina la spălat, ieșeau culorile, modelele erau plictisitoare… dar eu aveam atâtea idei! Și atunci am pus mâna pe treabă și mi-am luat un ajutor, apoi tot mai multe, până când am dezvoltat atelierul la ceea ce este el astăzi.

Observ în categoriile produselor voastre, multe destinate somnului: saci de dormit, lenjerii pentru pătuț, printre care apărători de pătuț, seturi, cearșafuri, cuverturi, păturici. Îmi poți spune ce te-a făcut să te îndrepți spre aceste obiecte de îngrijire a copilului atunci când doarme?

Somnul este confortul de bază al unui bebeluș, dar și al unui copil deja măricel. El asociază somnul și dormitorul cu afecțiunea părinților, dragostea familiei, un Acasă anume. Îmi place mult să visez și să cred că orice părinte poate crea ceva magic pentru puiul său în dormitor… iar noi suntem aici ca să facem să se întâmple. 

Din ce sunt făcute produsele destinate somnului copiilor pe care le găsim pe site și cât de sigure sunt acestea pentru nou-născuți?

Pentru că știm cât de sensibilă este pielea bebelușilor, singurul material folosit este bumbac 100%, în culori vii și îmbietoare, de calitate superioară (germană, olandeză sau belgiană).  Materialele sunt testate înainte de a intră în producție pentru a fi siguri că nu ies culorile în momentul în care sunt spălate.  Vatelina antialergică folosită pentru apărători și sacii de dormit de toamnă / iarnă este țesută în rolă și matlasată de jur împrejur pentru a nu se strânge la spălat. Vopselele utilizate sunt testate conform Oeko-Tex Standard 100 (detectarea substanțelor nocive în conformitate cu criteriile de cea mai înaltă clasă de produse, și anume din clasa I textile pentru sugari și copii până la vârsta de trei ani).

Știu că sunteți din Cluj. Dar cum arată o zi la voi în atelier? Cât se muncește de exemplu, pentru o mască de protecție cusută manual, pentru o pălărie de vară, pentru un sac de dormit sau pentru o păturică? Cât timp și răbdare sunt în spatele acestora?

Suntem o echipă faină de doamne, aproape toate mămici, știm ce înseamnă pentru copii tot ceea ce facem și ce visăm să facem!  În fiecare dimineață venim la lucru la 9 fără, începem după ce stăm puțin de povești, apoi lucrăm cu spor până la ora plecării, după-amiaza. Avem și o pauză în care ne tragem sufletul afară în curtea interioară la aer curat sau înăuntru, dacă e prea frig. Cam cât durează lucrul pe fiecare obiect în parte? Un săculeț de dormit îl coasem în 25 minute, la fel ca și o pălărie de vară pentru copii. O mască de protecție din bumbac e gata în 8 minute și o păturică în aproximativ 40 minute de lucru.

În atelierul KIDS DECOR

Mă tot uit pe site la voi și acum îmi dau seama: voi chiar păreți un fel de tărâm magic pentru copii care oferiți camera perfectă: de la piese de mobilier, până la pătuțuri și lenjeriile pentru ele. De aici KIDS DECOR, nu-i așa?

Ce frumos ai spus! Da, așa este, ne dorim să transformăm camera copiilor într-un ținut magic în care să se întoarcă cu entuziasm și să petreacă timp minunat cu familia.

Cum arată pentru tine/voi camera perfectă pentru un copil? 

Camera perfectă pentru un copil poate fi privită din două perspective… cum e ea pentru părinți și cum e ea din ochii celui mic. Un părinte va vedea mereu elementele ce oferă siguranță și protecție – mobila rotunjită, materialele sigure, jucăriile educative, etc.

Un copil va iubi pereții colorați cu carioci și rutina lucrurilor ce au loc în cameră, să păstrezi același loc la lucruri, să știe unde le găsește, să aibă jucăriile preferate acolo, păturica moale pe el. Camera ideală este totuși camera în care ne îmbrățișăm, camera în care râdem împreună, camera în care spunem povești, camera în care ne simțim în siguranță să spunem orice, să fim noi înșine. Se aplică atât la copii, cât și la mami și tati sau bunici.

Prin prisma a ce trăiri ne recomanzi produsele de pe site? Cine le vede înainte, cine le îmbracă și le atinge, încât să le recomanzi mai departe, cu sinceritate și drag, părinților și copiilor?

De obicei când facem ceva nou le dăm la testat printre prieteni, cunoștințe. Schimbăm, îmbunătățim mereu, pentru că cei care testează sunt întotdeauna copiii și știm deja că ei nu menajează, spun mereu adevărul! Sunt cel mai bun critic al nostru! După ce trec toate testele, intră în producție.

Măști KIDS DECOR

Ai mai vrea să știm noi ceva despre tine/ despre KIDS DECOR? Poate mi-a scăpat ceva! Sau ce recomandați unei mame care este la început de drum și ar vrea să devină antreprenoare? E greu? Merită?

Îți multumesc!

Antreprenoriatul la început de drum e greu doar pentru că ai mult avânt și nu știi cum să îți gestionezi inerția, entuziasmul, nu ai contacte, nu știi pe ce să pui mâna mai întâi. 

Eu cred că totul este posibil și fezabil, dacă te organizezi eficient, accepți ajutorul la momentul potrivit, faci cercetare și studiu de piață, privești cu modestie ceea ce faci, dar cu multă încredere că este bine și că va avea succes.  Dacă faci ceva ce îți este în fire, o pasiune, o înclinație personală, nu ai cum să nu reușești. Cât despre faptul că merită, este evident!  Walt Disney spunea că dacă poți să visezi ceva, poți să și realizezi. Există deja în tine, nu? Așadar, creionează-l în exterior și dăruiește-l celor din jur!  Suntem, în final, doar atât cât dăruim.

Ziceți și voi acum ce echipă! Le mulțumesc mult celor de la Kids Decor pentru acest interviu, vă mulțumesc și vouă dacă l-ați parcurs până aici și vă rog, intrați puțin în căsuța lor și numai vedeți cum e, în video-ul de aici!: 

În atelierul KIDS DECOR
fb-share-icon0