Ce i-aș fi spus fetiței mele, dacă aș fi avut una

Copilă, tu la mine să vii. Să-i spui mamei tale totul, să mi te destăinui mie.

Copilă, să nu îți fie teamă de mine. Să nu-ți fie rușine de mine. Uite, și eu am sâni ca tine, și păr lung și semănăm foarte mult noi două la corp. Știi, eu te-am ținut pe tine în mine nouă luni. Și la fel vei face și tu cu copilul tău. Așa că până la acel moment, să îți iubești corpul și să ți-l accepți.

Copila mea iubită, de vei simți că nu vrei să fii mângâiată, atinsă, s-o spui. Să-i spui nu în față, să te retragi, să nu stai. Amintește-ti că frica nu are cum să stea deasupra noastră dacă nu o lăsăm.
Vino la mine și spune-mi, copilă dragă.
Nu lăsa balaurii să își facă loc în viața ta care poate fi cea mai frumoasă poveste.
Copila mea frumoasă, să știi că frumusețea nu o sa ți-o poată cumpăra cu nimic. Și că nu ești datoare nimănui cu nimic. Și nu trebuie să dai nimănui din tine dacă nu vrei asta.

Copilă, dar dacă se întâmplă orice, te rog vino să plângi la mine în brațe.
Te rog vino să îți lași lacrimile la mine în palma.
Îți promit că o să mă dezbrac de haina de mamă.
Nu pot să îți spun că nu o să mă doară, pentru că o să mă doară încă pe atât, că așa sunt și simt părinții, dar copilă, macar împreună o să încercăm să răzbatem, să nu îngropăm durerea ta, să nu-ți rămână acolo în gât si-n inimă neîmpărtășită.
Copila mea iubită și frumoasă, ai dreptul să fii și să te simți frumoasă, atrăgătoare și pasională. Și ai dreptul să refuzi. Și ai dreptul să nu vrei. Și ai dreptul să spui ce simți.
Și când va veni momentul acela, pentru că poate odată în viață va veni, eu sper din inimă de mamă să nu vină, însă dacă va veni în vreun fel fie el orișicât de mic sau nesemnificativ pe moment, dacă vinovăția te va copleși, vei crede că a fost vina ta că un bărbat a pus mâna pe tine și tu nu ai vrut, te rog din inimă să vii să-mi spui.

Promit să fiu acolo lângă tine.
Promit să te ascult.
Promit să te înțeleg.
Promit să nu-mi aplec privirea.
Și da, îți promit că nu vei vedea milă pe fața mea, dacă nu vrei asta, ci doar o mamă care te va ajuta să faci ceea ce e corect. Ceea ce e drept pentru tine.
Pentru că asta meriți, copila mea iubită.
Să fii onorată.
Să fii respectată.
Să ți se permită să fii femeie, cu gingășia și cu pasiunea ta.

Așa ți-aș fi spus, fetița mea iubită dacă te-aș fi avut. Dar pentru că viața mi-a dat un băiețel, ci nu o fetiță, îi las aici acestui pui de om câteva gânduri și sper să le citească atunci când ochii și inima-i vor începe să privească și să iubească firave fete.

Copile, nu uita că tu ai venit din mama ta. Mama ta e o femeie. Tu ai stat acolo în ea, înăuntrul ei. Ea ți-a dat viață din corpul ei. De acolo ai venit și acolo te-a ținut și ți-a simțit fiecare mișcare, fiecare respirație, fiecare lovitură prin pielea ei subțire. Corpul și pântecul unei femei te-au ținut ca tu să vii pe lume.
Te rog din inimă, copile al meu, să onorezi cândva acest trup.

Să nu atingi o femeie dacă ea nu vrea să fie atinsă.
Să o respecți.
Copile al meu frumos, te rog să o respecți.
Fie că îți spune nu sau nu îți spune nu, te rog să fii atent la ceea ce ea simte, la ceea ce ea exprimă, la ceea ce ea îți transmite.
Să nu treci peste corpul ei și peste a ei dorință.
Te rog, copile al meu, nu uita că e femeie. O femeie care într-o bună zi va avea un copil. Și are în ea magie, are în ea putere, are în ea credință și are în ea… viață.
Te rog să nu i le pătezi.
Te rog să nu i le distrugi.

Poate sunt dură, acum când mă citești, copile al meu, dar eu știu că tu înțelegi.
Nu uita, te rog, de mama ta care te-a iubit enorm și așază limită curată între a iubi, a dori o femeie și… a-i face rău.
Băiat iubit și frumos al mamei, respectă tot ceea ce are o femeie: pântec, corp și viață.
Așa vei dovedi… că ești bărbat.

Și nu uita, băiat al mamei drag,
De tot ce-am învățat unul de la celălalt.

Cu mult respect și dragoste,
Mama ta

Foto credit: freepik.com

*Dacă te regăsești în scrierile mele, mi-ar plăcea să ajungă la tine cartea mea de poezii pentru mame, o poți găsi aici.

fb-share-icon0