Când nu te mai bucuri de ceea ce ai, gândește-te cum ar fi ca acel moment să fie ultimul

O să mai scriu încă o dată titlul articolului. Când nu te mai bucuri de ceea ce ai, gândește-te cum ar fi ca acel moment să fie ultimul. 

Am fost două zile cu Marc la mare și l-am privit cu adevărat. Cum se bucura de moment, de mare, de apă, de somn, de dat în leagăn, de ales scoici în găletușă, de înghețată, de mâncare, de limonadă, de jucăriile de nisip. Se bucura de absolut tot, copilașul ăsta care a venit pe lume de aproape 5 ani doar.

Și știți ce e crunt? Că niciodată nu ne gândim la asta. Haideți să facem un exercițiu de imaginație. Ganditi-va la un lucru frumos de astăzi. Habar nu am, un sărut, o strângere de mână, o bucurie pe care v-a făcut-o copilul, o mâncare bună, o discuție cu o prietena, cu mama, orice. Și mai imaginați-va asta: cum ar fi să știți acum că a fost pentru ultima oară când ați făcut-o? Că a fost pentru ultima oară când ați simțit-o?
Mi se face pielea de găină. Mi se strânge stomacul. Îmi vine să plâng. Mi-e ciudă.

Știti? De multe ori când îmi priveam copilul și omul am simțit că ceva nu este de ajuns, că fie ei, fie eu nu mă potrivesc acolo, că ceva nu e complet. Dar când mi-am imaginat și am făcut în minte exercițiul acesta al realității, a fost al naibii de dur. De sfâșietor pe dinăuntru.

Oare chiar așa este? Nu realizam însemnătatea lucrurilor decât atunci când nu le mai avem? Când nu le mai atingem? Când nu le mai simțim ale noastre? Când nu ne mai aparțin deloc?

Gândește-te numai, cum ar fi,
Ca azi să fie ultima oară când îți săruți copilul
Și pe tatăl său
Și ultima oară când stați pentru câteva secunde îmbrățișați
Și ultima oară când mâncați
Și ultima oară când îți plânge în brațe
Și ultima oară când tu îl alini
Și ultima oară când alergi după el
Și el râde zgomotos
Și ultima oară
Când te strigă mama
Și ultima oară când simți că nu te regăsești
Oare dacă chiar am ști că este ultima oară din tot ce avem astăzi, ne-am bucura mai mult?
Ne-am opri, am privi, am da răgaz
Am da o șansă… fericirii?

Credit foto: pexels.com

fb-share-icon0