10 cărți pentru copii absolut minunate direct de pe tărâmul poveștilor- Booklandia

Să știți că eu tot o să insist cu asta la voi, să nu vă supărați pe mine.

De ce să le citim copiilor noștri? Ca până să învețe iubirea ei înșiși, să învețe gesturi despre ea.
Ca până să cunoască despre rău, să învețe în ce forme poate el veni.
Ca până să ajungă să o atingă ei înșiși, să învețe despre culori, despre lumea din afară.
Ca să stăm mai mult lângă ei. Aproape de ei. Cu ei pe picioarele noastre.
Ca să citim și noi (da, cărțile de copiii nu sunt doar pentru copii!).
Ca să râdem împreună. Ca să ne mirăm împreună. Ca să descoperim împreună.

Vreau să îi mulțumesc Booklandiei pentru șansa asta pe care mi-a dat-o să petrec timp cu micul meu, iar în articol vă prezint pe scurt, însoțite de fotografii, 10 cărți pentru oameni mari și oameni mici:
M-aș bucura enorm să ne faceți o poză și cu povestea sau cartea voastră preferată și să ne-o lăsați în comentarii!

Cred că știți deja că micului Marc și mie ne plac foarte mult cărțile, asa că mereu suntem într-un maraton al cititului. De data aceasta venim către voi cu recomandările noastre din librăria online Booklandia, despre care eu v-am mai povestit și pe care v-o recomand cu drag, pentru că găsiți la ei cărți în limba română, dar și cărți în foarte multe limbi străine, de la multe edituri și foarte variate. Îi puteți vizita aici.

În plus, am pentru voi un cod de reducere la Booklandia. Codul se numește MICULMARC20 și oferă un discount de 20% la toate cărțile pentru copii de pe site. În acest moment multe cărți sunt reduse deja, iar cuponul MICULMARC20 se cumulează cu reducerea lor și astfel puteți să ajungeți la niște discount-uri bunicele. Între timp, dintre cărțile citite de noi de la ei, vi le prezentăm pe următoarele:

  1. Olenka (de Gaya Wisniewski)

Povestea acestei cărți este despre prietenie, generozitate, empatie și a oferi ajutor fără nimic în schimb. Despre lucrurile simple din viață, dar care contează cu adevărat, care contează cel mai mult. Fetița Olenka trăiește într-o cabană împreună cu prietenii săi, animăluțele- Tomek, Mirko, Emil și Zaharia. Ei mănâncă brioșe și biscuiți cu scorțișoară, se joacă în zăpadă și povestesc seara în jurul focului peripeția și amintiri. O întâmplare neașteptată le dă prilejul să își întărească prietenia. Este o poveste, de fapt, despre iubirea pentru apropiații noștri, pentru cei dragi, pentru cei care împart cu noi aceleași emoții. Acțiunea are loc iarna, așa că această poveste este numai bună de citit cu puiul tău sub o pătură caldă, cu lapte și cacao lângă sau ceai.
Ilustrațiile sunt mai mult decât minunate, o să vi se pară că vizionați povestea în timp real.

Recomandăm această carte pentru vârsta de 4 ani+ (Marc a citit-o de la 3 ani și jumătate și a fost receptiv). Copertă: cartonată
Text: mediu Editura: Frontiera

Citat preferat din Olenka:
A doua zi, Olenka se trezi cu un sentiment ciudat de tristețe. Mirko o găsi așezată pe trepte:
-Ce s-a întâmplat, Olenka?
-Știi, șopti ea, când erați plecați vă purtam de grijă și acum că v-ati întors, credeam că o să-mi treacă. Crezi că așa o să mă îngrijorez de fiecare dată când o să pleci?
-Se poate, adăugă Mirko. Dar mai degraba ar trebui să fim bucuroși că cei la care ținem au parte de lucruri care-i fac fericiți. Și apoi, vezi tu, iubirea e mai puternică decât teama, spuse el strângând-o tare în brațe.

Sper că v-am convins să facă parte din biblioteca voastră, o puteți cumpăra de aici: Olenka. Nu uitați să folosiți codul MICULMARC20 pentru o reducere extra de 20%.

  1. Vreau să câștig (de Tony Ross)

Micuța prințesă vrea să câștige și să câștige. Dacă se poate, numai ea să câștige! Acasă, toți îi fac pe plac, ca să nu se supere. Dar în afara căminului, la școală, în lumea reală, ea descoperă că nu putem câștiga mereu, că viața e despre câștig și pierdere, despre bucurii și tristeți și pe toate trebuie să le acceptăm. Vreau să câștig este o poveste despre învățare, despre perseverența copiilor, despre acceptare și despre importanța creșterii stimei de sine la copii, dar și a îngrijirii ei cu limite.
Prințesa va afla în cele din urmă că a pierde înseamnă o șansă la a fi mai bun.

Vârstă recomandată: 3 ani+
Copertă: broșată
Text: scurt
Editura: Panda

Citatul nostru preferat: După ce aproape toate cupele au fost câștigate…pe raft n-a mai rămas decât o cupă mică pe care nimeni n-o observase. Dar s-a dovedit a fi cea mai frumoasă cupă dintre toate, deoarece era pentru… STRĂDUINȚĂ(…)!

O puteți cumpăra de aici: Vreau să câștig. Nu uitați să folosiți codul MICULMARC20 pentru o reducere extra de 20%.

  1. 4. 5. Când sunt TRIST, SPERIAT, FURIOS – serie de Trace Moroney

Această serie este minunată, pentru că empatizează tare mult cu nevoile celor mici și mai ales cu emoțiile lor. Marc îmi cere să i le citesc aproape în fiecare seară. Ele descriu ce simțim fiecare dintre noi atunci când suntem triști, speriați sau furioși, într-un limbaj simplu și pe înțelesul copiilor. Personajul lor principal este un iepuraș, iar cei mici se vor identifica mult cu el și cu trăirile lui.
Cărticelele vin însoțite nu doar de descrierea acestor stări, ci și de ce putem face ca să nu le mai simțim, ca să trecem prin ele mai ușor. La sfârșitul fiecarei cărți, există o serie de întrebări care îi ajută pe părinți să cunoască mai bine emoțiile copiilor săi.

Vârstă recomandată: 3 ani+
Copertă: broșată
Text: scurt
Editura: Litera mică

Citate preferate: Nu-i nicio problemă să fii trist… dar poate îți face bine să vorbești cu cineva. Uneori, când îi povestești altcuiva ce simți, parca ți se mai ușurează.
Toti ne înfuriem câteodată. (…) Dacă discut despre motivul furiei cu cineva care ține la mine, s-ar putea ca o parte din furie să dispară.
Fiecare din noi se sperie de obicei de anumite lucruri. Unele lucruri care pentru mine sunt înfricoșătoare… poate pentru tine nu sunt. Faptul că vorbesc cu cineva mă ajută să înțeleg că ceea ce m-a speriat… nu e chiar atât de înspăimântător.

Le puteți cumpăra de aici:
Când sunt trist Când sunt furios
Când sunt speriat

Tot din rândul cărților despre emoții, foarte bune și frumoase sunt acestea:
Ce fac când sunt furios
De ce plângem?
Pachet tematic Cărți despre Emoții
The colour monster- pop-up

Nu uitați să folosiți codul MICULMARC20 pentru o reducere extra de 20%.

  1. Cel-care-aduce-numele (de Maja Lunde)

Este una dintre cele mai frumoase cărți pe care o citesc cu puiul meu. Vei intra într-o lume a imaginației, unde Domnul Nume îți povestește cum a găsit el numele copilului tău. Este o poveste despre magie, despre puterea imaginației, despre lumea basmelor la care copiii nu ar trebui să renunțe și despre emoțiile părinților care își cunosc pentru prima oară puiul de om. Povestea aceasta ne amintește că numele copilui nostru este sfânt în inima noastră de părinte. Iar pentru copii rămâne atrăgător modul în care se creionează lumea fantastică a Domnului Nume.

Vârstă recomandată: 4 ani+
Copertă: cartonată
Text: mediu
Editura: Univers

Citat preferat: În sfârșit! Părinții tăi știu ce nume îți vor da. Ei îți rostesc numele într-un glas: Te vei numi …………. (completați aici voi cu numele copilașului!)
-Ce deștepți suntem! spune mama ta.
-Da, îi răspunde tatal tău, suntem atât de deștepți, încât am găsit amândoi același nume.
Cel mai frumos nume din lume.

Dacă o doriți în biblioteca voastră, o găsiți aici: Cel-care-aduce-numele. Nu uitați să folosiți codul MICULMARC20 pentru o reducere extra de 20%.

  1. Împărțim? Ce placere! (de Brigitte Wenninger)

S-au copt merele, iar șoricelului Sim îi vine o idee minunată: să organizeze o petrecere cu mere la care să îi invite pe toți prietenii lui: ariciul Henri, alunarul Rico, cârtița Tonia, broscuța Geta, puiul de corb Corin. Of, dar alunarul Rico nu se poate abține, culege de unul singur toate merele și le vrea doar pentru el. Sim se simte tare trist din pricina asta și vrea să anuleze petrecerea. Dar prietenii lui îi reamintesc că atunci când ești prieten cu adevărat, oferi, împarți și te bucuri ÎMPREUNĂ. O poveste despre prietenia adevărată, despre de ce să împarți, despre a dărui, a ierta și a fi generos. Cartea este tare potrivită mai ales micuților cărora le vine greu uneori să împartă.

Vârstă recomandată: 3 ani+
Copertă: cartonată
Text: mediu
Editura: Didactica Publishing House

Citat preferat: -Sim, dar unde este pomul cu mere? a întrebat Henri.
-Este într-o poiană secretă de care doar eu știu, a răspuns Sim.
-Dar acum știu și eu de ea si nu va mai fi secretă, a spus Henri, confuz.
-Nu-i nimic, a zis Sim, amuzat. Noi suntem prieteni, iar prietenii pot avea încredere unii în ceilalți!

(…)
-Ce ai presărat acolo?a întrebat Henri, curios.
-Pudră de prietenie, a răspuns Sim și i-a făcut cu ochiul. Pudra de prietenie face ca tot ce mâncăm împreună să fie mai dulce.

Sper că v-am convins și pentru această cărticică, o puteți cumpăra de aici: Împărțim? Ce plăcere! Nu uitați să folosiți codul MICULMARC20 pentru o reducere extra de 20%.

  1. Magazinul de zambete (de Satoshi Kitamura)

Cartea asta nu-i doar despre de ce să zâmbești, e despre cum ar trebui trăită viața, iar noi, oamenii mari, o învățăm de la un băiețel norocos, personajul principal din carte care își economisește câțiva bănuți și pornește la pas în oras. Acolo va pierde o parte din ei, rămâne doar cu un singur bănuț și își va da seama că nu prea mai are ce să cumpere. Totul se învăluie în tristețe, până când băiețelul primește o lecție foarte profundă: nu totul se poate cumpăra cu bani. Limbajul poveștii este simplu și adaptat micuților cititori.

Varsta: 3 ani+
Coperta: broșată
Text: scurt
Editura: Panda
Citat preferat: Un zâmbet este ceva pe care numai tu îl poți da la schimb și împărtăși cu alții!

O găsiți aici: Magazinul de zâmbete. Nu uitați să folosiți codul MICULMARC20 pentru o reducere extra de 20%.

  1. Școala de bune maniere a lui Miss Molly- de James Maclaine

Vai, ce faină e cartea asta! Câte personaje veți întâlni și câte situații prezintă! Algernon, puiul de raton puțintel needucat, este poftit la școala de bune maniere a lui Miss Molly. Acolo va trece prin câteva peripeții care îl vor ajuta să învețe cum să se poarte frumos de acum înainte. Prin această povestioară îi învățăm pe copiii cât de important este să spunem TE ROG, MULȚUMESC, SCUZE, să îi ajute pe ceilalți în diverse situatii: la joacă, la masă sau pur și simplu când stai de vorbă cu cineva. Ilustrațiile sunt foarte prietenoase, pe măsura celor mici și vă garantez că vor fi foarte atrași de ele și de poveste!

Vârstă recomandată: 3 ani+
Copertă: broșată
Text: mediu
Editura: Litera Mica
Citat preferat: -Bunele maniere nu înseamnă doar să spui cuvinte frumoase, a zis Miss Molly, ci să le și arăți celorlalți că îți pasă de ei.

O puteți cumpăra de aici: Școala de bune maniere a lui Miss Molly. Nu uitați să folosiți codul MICULMARC20 pentru o reducere extra de 20%.

  1. Tigrul nerecunoscător- (alese și traduse de Ștefan Liiceanu)

Această carte este tare speciala. Cuprinde trei povești cu tâlc în total: Cocorul serii și două fabule- Tigrul nerecunoscător și De ce se dușmănesc câinii și pisicile. Vă spun din capul locului că învățămintele lor sunt foarte puternice, o recomand micilor cititori mai experimentați deja cu lumea cărților. Pe mine m-a făcut să plâng prima poveste și rar mi se întâmplă acest lucru. Consider însă că este o carte avansată pentru Marc și că mesajele ei încă nu au ajuns cum ar trebui la el, dar o păstrăm pentru mai târziu.

Temele pe care le tratează marchează iubirea, iertarea, repercursiunile lăcomiei, despre prețuirea darurilor pe care ni le dă viața, despre prețuirea bunătății celorlalți și despre cum ar trebui să ne înțelegem cu cei care ne stau alături.

Vârstă recomandată: 6 ani+
Copertă: cartonată
Text: lung
Editura: Humanitas
Citate preferate: Azi a fost o zi plină! Am făcut o faptă bună și am și muncit cu spor! Și inima, și sapa îmi sunt ușoare(…)
(…)dându-și seama că toți banii din lume nu-i vor aduce fericirea (…).

O găsiți aici: Tigrul nerecunoscător. Nu uitați să folosiți codul MICULMARC20 pentru o reducere extra de 20%.

Dacă ar fi să fac un top al acestor cărți în rândul preferințelor lui Marc, ar fi:

Când sunt trist/speriat/furios
Vreau să câștig
Magazinul de zambete
Olenka
Școala de bune maniere a lui Miss Molly
Împărțim? Ce placere?
Cel-care-aduce-numele
Tigrul nerecunoscător și alte povești asiatice

Pe toate noi le avem de pe Booklandia și dacă v-am făcut curioși, aruncați un ochi pe site, au multe, multe cărticele, potrivite pentru toate vârstele!

*In cazul in care unele dintre cărticele apar out of stock și vi le doriți tare, o să vă rog să scrieți Booklandiei un mesaj privat pe pagina de Facebook, aici, și ea vă va ajuta!

**Acest articol nu este sponsorizat, ci a fost realizat în parteneriat cu Booklandia, o afacere românească pe care eu o apreciez tare, tare mult pentru munca enormă depusă și pentru cărțile de copii pe care le are în librăria sa. Bianca, mama din spatele Booklandiei se gândește să renunțe la această afacere (care vine cu greutățile ei, din păcate) și aș vrea mult să o încurajăm să nu o facă, să lupte pentru visul și pasiunea ei de a aduce cărțile în rândul copiilor, făcându-i un dar minunat, cumpărând o carte pentru copilașul vostru.

Eu vă mulțumesc mult pentru că ați stat cu mine până la sfârșit și va îmbrățișez cu drag!

fb-share-icon0