Uneori copiii pur și simplu au nevoie să stea în sufletul nostru

Eram la masa de prânz, ne oprisem rapid undeva să mâncăm (după un eveniment), eu și Marc, iar pe el urma să îl duc la grădiniță, iar eu să mă întorc acasă pentru muncă (lucrez de acasă în majoritatea zilelor).

Cumva, eram grăbită, dar nu vă spun asta ca să caut vreo scuză, însă clar eram cu gândurile în mii de părți.
Și ne-am așezat la o masă la care deja erau două doamne așezate față-n față, astfel că i-am spus lui să stăm și noi tot față în față, că fiecare avea doar un loc la dispoziție, lângă mine nu era loc. Dar el insista și insista să stea în brațele mele. Apoi a început să se cațere pe mine cu piciorușele, mi s-a așezat în poală și mi-a spus:
Aici vreau să stau.

Fiindcă îmi era foame tare și mie, l-am rugat să se dea jos și să se așeze la locul lui, ca să pot mânca și eu.
S-a dat jos și în drum spre locul său a început să plângă.
Mi s-a rupt inima. În piese de lego. În piese de puzzle. În nopți nedormite. În legănări. În șoapte de nani-nani, puiul mamei. În mii de bucăți de iubire. În tot ce e copilul acesta pentru mine. Atunci l-am chemat la mine, l-am luat în brațe:
-Nu plânge, măi, puiule, poți sta pe mine dacă așa vrei, nu plânge.
-Voiam doar să stau cu tine, mami!
-Știu, știu, pui de om. Îmi pare rău. Foarte rău!

Știu, știu că uneori oamenii ăștia mici care au venit din noi, frământați din aluatul nostru, veniți de sub învelișul nostru de piele pur și simplu au nevoie să mai stea din când în când în sufletul nostru. Și e în regulă asta. Nu-i cocoloșim. Nu o să iasă dependenți de mama. Nici prea sensibili.

Și în fond, nu îi avem noi în sufletul nostru pentru toată viața? De ce să nu le oferim dreptul de a-și manifesta dragostea? Așa cum e ea, cu nevoie de conectare, cu mângâieri, cu apropiere, cu strâns în brațe, cu acceptare, cu vulnerabilitate și cu multă… validare.

Deci, spun doar, atunci când copilul tău mult iubit vrea să-ți stea în suflet la propriu, lasă-l să stea.
E cea mai bună formă prin care o mamă poate preda iubirea.

Credit foto: pexels.com

fb-share-icon0