Un om care ține la tine. Despre prietenii pe care nu îi mai am și de ce

Un om care ține la tine nu îți va da sfaturi în public și nici măcar de față cu alții. Îți va spune doar ție, între patru ochi ceea ce crede de cuviință. Așa că scăpați cât mai repede cu putință de oamenii care vă dau sfaturi în public.

Un om care ține la tine nu se supără ca l-ai sunat sau i-ai scris mesaj pe Whatsapp la 2 noaptea, oricâte mii de reguli de conduită ar exista pe pământ. Și nici nu se supără că l-ai sunat de mai multe ori până s-a prins că nu poți răspunde.

Un om care ține la tine folosește mai puțin întrebarea de ce. Te întreabă cum, unde, când (să vin la tine).

Un om care ține la tine e omul căruia îi poți spune de ceva foarte important pentru tine, chiar în timp ce îl plănuiești. Dacă nu îți vine să îi spui despre asta, e clar. Ar trebui să te pună pe gânduri de ce nu îi spui despre planul tău.

Un om care ține la tine o să găsească mereu o soluție. Tine minte, mereu. Scuze poate găsi oricine.

Un om care ține la tine de obicei își dorește să te vadă. Acum, atenție: un om cu copii care ține la tine, poate chiar nu va mai putea să se vadă cu tine, dar va da un semn, îți va spune ceva, te va mai întreba din când în când cum ești.

Un om care ține la tine, ascultă-mă bine: nu există am loc de muncă nou, am partener nou și nu mai am timp. Nu există. Pur și simplu nu e omul potrivit pentru tine.

Un om care ține la tine te invită la el acasă. Îți dă din mâncarea lui. Te sună și îți zice uite îmi cumpăr asta, vrei și tu?

Un om care ține la tine îți știe dorințele, nevoile și durerile. Le știe pe toate. Nu așa cum le știi tu, desigur, dar știe într-atât încât să facă ceva pentru fiecare dintre ele. Daca simți că nu face nimic, și aici- ecuația-i destul de simplă.

Un om care ține la tine îl simți. Prin telefon, prin voce, prin gesturi, prin tot ce face pentru tine. Dacă nu face nimic, iar ai răspunsul.

Un om care ține la tine te ascultă. Te ascultă mult. Un om care ține la tine îți povestește despre el și ale lui. Și îți povestește mult despre ele.

Și restul, cred că le știi deja. Că are încredere în tine. Că respectă ce ți-a spus. Că e acolo când ai nevoie cu adevărat.
Că îl simți că îi pasă.

Un om care ține la tine nu se grăbește când e vorba de tine.
Un om care ține la tine nu te face să te simți singur atunci când simți nevoia să împărtășești ceva cu el.

Un om care ține la tine, tine și când ești singură, și când ai iubit și când ai copil și când te-ai căsătorit și când viața ta e toată dată peste cap.
Ține la tine și când greșești, dar are grijă să îți spună cu drag și blândețe despre treaba asta.

Restul, știți vorba- sunt cancan.

De aceea poate uneori e bine să știm cine sunt oamenii care țin la noi.
Ca să îi lăsăm în urmă pe cei care nu.

Credit foto: unsplash.com

fb-share-icon0