Nu este de ajuns să iubești o femeie doar pentru că e mama copilului tău

Nu ne cunoșteam sau pur și simplu ne-am schimbat într-atât după copilul nostru împreună?

Dragă tată,
Eu cred că e foarte important să continui să o vezi pe ea femeie. Să separi cumva femeia de mamă și mama de femeie. Iar dacă le vezi împreună, nu uita să te împarți amândurora.

Pentru că tu s-ar putea chiar să fii un tată minunat, dar să o uiți din neștiință pe femeia care ți-a dat copilul și pe care o iubești, pentru că e mama copilului tău. Și lasă-mă să îți spun, nu este de ajuns să iubești o femeie doar pentru că e mama copilului tău. De fapt, este total greșit să o iubești doar pentru asta. Sau cel puțin asta să îți treacă prin minte atunci când te gândești la ea. Vezi tu, aici începe supurarea. Iar supurarea de multe ori dă în infecție, doare, se tratează greu.

Pentru că o femeie are nevoie să fie femeie. Să i se spună asta, să i se observe asta, să i se ofere asta.
Iar dacă este un lucru care detronează cumva feminitatea, acesta, mă iertați, eu cred că este maternitatea. Într-un fel, poate nu total, poate nu fiecăreia dintre noi, poate nici nu îndrăznim să ne gândim la asta. Și aici intervine partea fiecăreia dintre noi. Cum le cântărim, cum le măsurăm, cum ne împărțim, cum reușim să dăm din noi și acolo și acolo și acolo. Vrem să fim femei, vrem zvâc, vrem să ne îngrijim. Dar în aceeași măsură, și uneori, de cele mai multe ori, chiar o măsură mult mai mare, vrem să fim mame. Cele mai bune mame. Dar în adâncul nostru, în acela pe care îl scoatem la iveală în miezul nopții, în adâncul despre care nu vorbim aproape niciodată cu nimeni, vrem să nu murim ca femei.

Femeia din noi e copilă, e magică, are voie să plece la ce oră vrea ea din casă.
Femeia din noi râde puțin mai mult.
Femeia din noi nu se resemnează.
Femeia din noi nu se autocompătimește.
Femeia din noi nu prea e vulnerabilă, ba din contră, duce totul cu destul de multă forță. Și în spate și pe umeri și în suflet.
Femeia din noi își desface parul.
Femeia din noi vrea să fie sărutată oriunde.

Dragă tată,
Bărbatul din tine ce mai vrea?
Iar dacă o iubește pe mama copilului tău așa mult, spune-i din când în când, să tragă draperiile și să o caute pe femeia din cealaltă cameră.
În fond, așa a început tot ce ați avut voi doi vreodată frumos.

Nu-i așa?

Credit foto: pexels.com

fb-share-icon0