Jur că și eu as vrea dimineața să stau lângă tine în pat și atât

Și eu as vrea, copilul meu drag. Să mă trezesc, să mă mângâi, să te mângâi, să mai stau lângă tine în pat. Să stăm pur și simplu, să te simt rece și eu să te învelesc, să îți simt mirosul și părul în adâncitura gâtului meu cum își face loc.

Și eu as vrea, copilul meu drag. Să pun stop alarmei astăzi. Să stăm așa toată ziua în pat și să vorbim pe limbaj de povești și să nu mai existe nimic.
Să nu știu de grădiniță ta, de munca mea, de mâncare, de ședințe și de altele.
Și eu as vrea ca în fiecare zi doar să stau cu tine și să știu doar despre tine.

Și mai ales acum, când la prima oră a dimineții, tu te faci că nu auzi alarma și mai tare strângi ochii, și mai tare te cuibărești în mine și știu că nu vrei să te ridici din pat. Știu că nu vrei sa te îmbraci. Știu că nu vrei să pleci la grădiniță. Știu că nu vrei să stăm departe atâtea ore. Și fix în momentul acesta simt și mai tare tot ce îți dorești tu, pentru că tot ce îți dorești tu trece prin mine, nu are cum altfel, copilul meu drag.

Și mi-e ciudă că nu-ți pot îndeplini dorința, îți zic hai, ridică-te, puiule, a fost sfârșit de săptămână, am avut două zile, dar tu zici e puțin două zile și mai tare te bagi in inima mea și eu ce să fac atunci? Cum să te împing de acolo? Mai stăm cinci minute și încă cinci și îmi vine să închid ochii să ne trezim peste cinci ore, dar apoi mă apasă grijile ălea de om mare și mă ridic și te ridici și tu și mă îmbrac și te îmbraci și tu și mâncăm tăcuți un mic dejun pe grabă și fuga, hai, în tramvai și gata ești și te-am lăsat la grădiniță.

Ne vedem diseară, îți spun pe șoptite, dar tu nu te mai uiți la mine, ai plecat deja cu colegii tăi mici.

Și eu plec acum spre munca mea și mă gândesc cu ciudă și cu greu –
jur că și eu as vrea să stau dimineață în pat lângă tine și atât.

Credit foto: iStockphoto.com

fb-share-icon0