HVD Clubhotel Miramar,Bulgaria: 10 motive pentru care să mergeți cu copiii aici! (Review complet+experiența noastră)

Skoda lui tataie.
Cum ne trezea mama în miez de noapte, haide, treziți-vă, puilor, mergem la mare!
Cum dormeam pe bancheta din spate chircită lângă scaunul soră-mii mai mici cu cinci ani și simțeam în pavilionul urechii toate pietrele și găurile din șoseaua care ducea la mare. În Skoda lui tataie care abia se târa până la mare, am trăit cele mai frumoase nopți. Știți noptile acelea în care nu poți dormi aproape deloc, dinaintea unei plecări în vacanță? Eu încă sunt așa și acum.

Și dimineața, dar ce surpriză mai era dimineața pe la 5-6 când ne trezeam, tata lăsa geamul în jos și zicea uitați, fetele, miroase a mare, uitați marea! Haideți, trezirea, c-am ajuns!
Dacă ar fi să numesc una dintre cele mai pregnante amintiri cu ai mei împreună, pyana să se separe și să nu mai fim o familie, asta e. Cum mergeam cu toții la mare, cum eram tăciune la piele încă de mică și tare mă mai bronzam, cum ne dădea mama cu cremă și tata ne arunca în apă. Erau cele mai frumoase zile, pentru că eram cu ei. Și erau cele mai frumoase nopți pentru că dormeam unii lângă ceilalți.

Noi nu am fost tare înstăriți, dar an de an ai mei m-au dus la mare, deci eu mă consider destul de „bogată” pentru asta. Asta era pofta familiei. Cred că până să mă fac mare, un singur an a scăpat fără sa mergem cu toții.
An de an. Îmi sunt atât de vii amintirile acelea, încât, cred astăzi că de aceea iubesc marea și vara atât de tare.

Scriu toate acestea de pe țărmul marii , din Obzor, Bulgaria.
Suntem cu toții la HVD ClubHotel Miramar și am scris  10 motive pentru care cred eu că merită să ajungeți aici împreună cu cei mici. Multe fotografii și cum a fost experiența noastră, mai jos.

HVD Clubhotel Miramar este unul dintre hotelurile de referință de pe litoralul bulgaresc, amplasat direct pe plaja din stațiunea liniștită Obzor și oferă servicii de cazare Ultra All inclusive atât familiilor cu copii, cât și adulților de toate vârstele. E minunat și pentru bunici, să știți!  Miramar face parte din lantul hotelier HVD, alături de hoteluri precum Reina del Mar Obzor, Club Bor Sunny Beach sau Viva Club Nisipurile de Aur, lanț renumit pentru standardele de calitate impuse.

1. Distanța scurtă București- Obzor poate fi făcută cu mașina sau cu autocarul

Noi nu conducem nici unul, așa că am mers cu autocarul. Am plecat la 7 dimineața de lângă un parc de unde locuim și am ajuns la 13:30 fix în fața hotelului Miramar din Obzor. Am făcut doar două opriri pe drum, Marc a dormit o oră și ceva și în rest am povestit, ne-am jucat și am inventat joculețe uitându-ne le geam. Drumul l-am cumpărat separat, prin agenția Travel Planner, de aici: , a costat 145 euro pentru doi adulți+1 copil , dus-întors. Marc a avut locul lui, pentru că are aproape 5 ani.
Însă majoritatea dintre voi cred că veți merge cu mașina. De la București la Obzor sunt 300 de km, deci aproximativ în 4-5 ore, depinde de opririle pe care le faceți pe drum, ajungeți la destinație. Noi am avut o cameră dubla superior cu vedere lateral mare. A fost foarte mare pentru noi, spațioasă și curată. Aveam un pat dublu, o canapea foarte mare, două băi.

2. Marea curată, plaja întinsă, aerisită, la doar un minut de mers pe jos de hotel

Mi-a plăcut enorm plaja de aici. Era foarte curată, întinsă, în fiecare seară treceau mașini speciale care o curățau. Hotel Miramar are plajă privată, prin urmare într-un minut ajungeam direct pe plajă. Noi de regula suntem aventurieri, nu avem nicio problemă să mergem pe jos distanțe mari, chiar și Marc este obișnuit, dar vă zic că ne-a prins tare bine și chiar ne-am permis să ne relaxăm. Nisipul e foarte, foarte fin și plăcut de ținut piciorușele in el. Noi dimineață stăteam pe plajă, până în ora 11. Șezlongurile și prosoapele sunt incluse în pachetul ultra all inclusive și sunt schimbate zilnic. Vă recomand dacă mergeți în plin sezon să mergeți de dimineață să ocupați loc pe plajă. Doar să nu îl țineți degeaba ocupat, nu e frumos. 🙂
Eu mergeam pe la 8:30-9 și am găsit mereu loc, fără probleme.

3. Locuri de joaca pentru copii, tobogane și piscine

L-am dat pe Marc de aproape un an la cursuri de înot, pentru că avea opționale în cadrul grădiniței. Ei bine, nu îl mai scoteam din piscină, era, pe cuvânt vă zic, ultimul copil care ieșea la ora 19 din piscină! Noi mergeam de regulă după prânz la piscină și stăteam până seara târziu. Nu ne-am plictisit deloc. Hotelul Miramar are 4 piscine superbe, când am fost noi în august, acestea erau încălzite (!atenție, apa nu era fierbinte, dar erau încălzite, Marc nu rezistă să stea în piscină dacă apa este rece): astfel- două piscine sunt pentru copii (au voie și adulții in ele,desigur, pentru supraveghere), apa este foarte mică, lui Marc îi venea până la brâu, și încă alte două piscine de adulți, unde au voie și copilașii. Este un resort gândit special în acest sens, nu veți deranja pe absolut nimeni și copiii o să se simtă tare bine, mai ales la micul Aqua Park cu tobogane! Da, m-am dat și eu cu Marc și a fost super distractiv! Vă las fotografiile ca să vorbească de la sine.

4. Facilitați pentru familiile cu copii, multe activități de joacă și jocuri

Și aici o să enumăr activitățile pe care le puteam face, fără costuri adiționale: existau zilnic kids club, adică era un spațiu de joacă special amenajat fie interior , fie exterior pentru copii, unde se făceau diverse activități. Practic, copilașii puteau fi lăsați acolo, pentru că se aflau sub supravegherea a două tinere instruite special în acest sens și tare empatice cu cei mici.
Seara era discotecă, petreceri tematice pentru copii.

Ziua existau diverse personaje din desene animate tare simpatice cu care cei mici făceau fotografii (aceasta nu era inclusă), dar noi am admirat personajele pe gratis 🙂
Erau două locuri de joacă și pe plajă, în nisip, Marc s-a jucat mult și acolo.
Pentru adulți se organizau petreceri cu muzică și dans pe plajă, jocuri de plaja.
Există și servicii cu sporturi nautice, dar acelea se plătesc extra.
La piscină se făcea aerobic în apă, zumba, iar pe plajă yoga. Tot la piscină aveau echipă specială de divertisment, atât pentru copii, cât și pentru adulți care zilnic făceau jocuri distractive și amuzante în echipe.

Popcorn oricând, visul lui!

Disco kids

5. Mâncare pentru toate gusturile și servicii ultra all inclusive fără alte costuri ascunse sau mascate

Mâncarea a fost bună, diversă, pentru toate gusturile. Nouă ne-a plăcut mult, dar noi nu suntem fițoși la mâncare (ps: doar eu puțin, bine 🙂 ). Marc al meu știți că are multe alergii, i-am găsit multe variante și a fost totul în regulă și pentru el.
Ce m-a surprins era colțul special destinat bebelușilor, cu mâncare gătită la aburi, piureuri, cărniță fiartă de vită și de curcan, borcănașe speciale, lapte pentru vegani, și lui Marc i-am dat din acel colț, erau foarte sănătoase variantele pentru ei.

Noi am stat de vineri până marți și sâmbăta am prins Seara Asiatică.

Sunt mai multe restaurante în cadrul resortului, noi am avut și cină specială inclusă (cred că la minimum 3 nopți de cazare este inclusă această cină), am rezervat la Restaurant Blue. Atenție, să faceți rezervările cu câteva zile înainte, pentru că este aglomerat și se ocupă repede locurile. Astfel, există restaurantul principal unde era bufet suedez dimineața, la prânz și seara, restaurantele Blue, italienesc (cu o superbă panoramă, pe acesta vi-l recomand!), Nava- pe malul mării (nu am prins locuri la el), și restaurantul Chef- am înțeles că era tip grill. Pe lângă acestea, aveam incluse băuturi, apă, sucuri, coktailuri cu sau fără alcool, înghețață, popcorn, gogoși, clătite etc la snack-barul de pe plajă. Practic, nu rămâneai nemâncat orice ar fi fost, și dacă nu ajungeai la bufet suedez la restaurant, exista atât restaurant de noapte, cât și restaurant pe plajă, dar și terasă pe plajă unde am băut un vin tare bun și v-am făcut o urare, pe Facebook.

Deserturi, nu mai zic nimic, vă las cu fotografiile. Torturile erau foarte bune, eu le preferam pe ele în schimbul prăjiturilor. Ah, și neapărat să gustați baclavalele, sunt delicioase!

Restaurant Blue, cu o priveliște de poveste

Kids menu la Restaurant Blue 

Terasa de pe plajă unde seara am băut vin bun

Seara asiatică

Restaurant Nava, pe plajă

6. Chiar te poți relaxa aici! Da, chiar și cu cei mici!

Faptul că fiecare dintre noi s-a relaxat în vacanța aceasta a însemnat enorm pentru noi și clar vrem să revenim aici. A fost prima vacanță pe care am simțit-o ca relaxare. Am râs, ne-am distrat, ne-am bucurat de mare și de plajă, de toboganele de la piscină, de locurile de joacă de pe plajă, de înghețată oricând voiam (Marc de popcorn!). Chiar a fost minunat pentru noi și v-o spun sincer. Aveam nevoie să ne desprindem câteva zile de acasă, de muncă și mă bucur că am ales să venim la Miramar.
Știam că este destul de lăudat și de ceilalți colegi ai mei, dar spun sincer că mi-a depășit așteptările. Și Bulgaria și marea și hotelul și serviciile sale.

Am surprins aici resortul în diferite părți ale zilei:

Aceasta era vederea noastră din cameră, de poveste să stai pe terasă și să asculți marea 

7. Agenția Travel Planner se ocupă de tot, nu trebuie sa faci nimic

Aici vreau să le mulțumesc tare mult celor de la agenție, au organizat totul fără reproș. Mi-au trimis până și mesaje înainte cu o zi de a călători cu documentele necesare și un număr de urgență la care îi puteam apela, ne-au dat absolut toate detaliile despre cum se călătorește în Bulgaria, ne-au trimis mesaje tare frumoase atât în timpul călătoriei, cât și la final. Neapărat dacă vreți să mergeți tot la Hotelul Miramar, unde am fost noi, să mergeți prin Travel Planner, pentru că este mai ieftin decât pe Booking, și în plus, au și reduceri în perioada asta, după cum urmează:

25% reducere intre 19.08 – 22.08, min o noapte / pana la 15.08
20% reducere intre 16.08 – 18.08, min o noapte / pana la 15.08
10% reducere intre 23.08 – 30.08, min o noapte / pana la 15.08

25% reducere intre 31.08 – 03.09, min o noapte / pana la 15.08
35% reducere intre 04.09 – 08.10, min o noapte / pana la 15.08

Rezervări puteți face aici, ca să vedeți costurile exacte fix pentru familia voastră, în funcție de perioada aleasă și numărul de persoane. Iar dacă nu vă interesează fix acum, dați-le un like, aici, pe pagina lor de Facebook, pentru că au multe oferte și către alte destinații, Turcia și Grecia și puteți prinde o ofertă bună oricând.

Mă vedeți pe mine și pe Marc aici? 🙂

Dimineața, pe la 8 🙂 

 

8. Și pentru familiile cu bebeluși!

Să știți că am văzut multe familii cu bebeluși. Chiar mă întrebase cineva pe pagină și da, multe familii cu bebeluși de doar câteva luni. Dar și familii cu copilași de 1 an, de doi ani și peste trei ani. Marc a interacționat și el cu mulți copilași, ba chiar s-a jucat într-o zi vreo două ore la piscină împreună cu o fetiță, nu ne venea să credeam că stăm pe șezlong și nu trebuie să alergăm după nimeni. 🙂 Plus un mare DA pentru cum era pregătită cantina pentru bebeluși.

9. Este un loc unde o sa te simți minunat ca ești părinte

De ce spun asta? Pentru că nu se va uita nimeni ciudat la tine dacă bebelușul tău plânge fără oprire, dacă cel mic este în mijlocul unui tantrum și vrea colacul pe care l-ați lăsat acasă în locul celui pe care l-ați adus în vacanță.
Majoritatea turiștilor constă în familii cu copii, așa că să vă așteptați la acest tip de comportament. Eu uneori la prânz când îl lăsam pe Marc să doarmă în cameră cu tatăl lui, mergeam în zona unde este cea mai adâncă piscină. Acolo este destul de multă liniște, nu se fac nici activități în piscină și nu e muzică, e tare plăcut să stai pe un șezlong și să te odihnești. Da, v-am zis, a fost prima oară de când am copilaș când chiar m-am simțit odihnită când m-am întors acasă.

Sporturi și activități pe plajă

Petrecere seara pe plajă cu copii și părinți

10. Este un loc in care cei mici se vor juca mult, se vor distra și se vor simți fericiți

Nu știu de ce am făcut greșeala să devalorizez litoralul bulgaresc, cred că mi-era mai degrabă ciudă – lasă că mergem la noi că și la noi e la fel, nu mă duc eu în Bulgaria.

A fost o decizie luată din scurt, să plecăm acum într-un all inclusive cu Marc, în Bulgaria.
Recunosc că aveam zero așteptări, știam că se laudă locul din plin, am zis că nu e chiar așa.

Vă recunosc că e chiar așa. Bulgaria a fost cu mult peste așteptări, resortul în care am stat super din multe puncte de vedere, nu ne-am plictisit deloc, am avut marea și plaja la un pas, piscine cu tobogane în care Marc a stat încontinuu, mâncare bună, HABAR NU AM când au trecut 5 zile.

Nu am simțit deloc să plec de acolo. A fost o deconectare totală de acasă și relaxare și conectare între noi. Vă zic drept că nu mă gândeam că o să mai zic asta vreodată, până acum nu am simțit relaxare într-o vacanță, ba ne întorceam obosiți.
Și, cel mai important lucru, Marc a spus că mai vrea și că a fost cea mai frumoasă vacanță de până acum!

Dacă vă interesează detalii despre pachetul ultra all inclusive la HVD Clubhotel Miramar, aici găsiți toate informațiile.

PS: Deja mi-au scris peste 15 mame din comunitate de aici că au fost la Miramar și s-au simțit minunat. Mă bucur tare! Să nu vă mai zic și că în timp ce eram noi acolo, erau în același timp trei mame din comunitatea mea și cu una m-am și întâlnit! Sunt foarte bucuroasă, pentru că eu nu mă consider „faimoasă” deloc și chiar mi-a săltat inima să mă oprească cineva și să mă întrebe: tu ești mama micului Marc?

Sper să vă fie de folos!
Vă îmbrățișez cu prietenie,

Karina

fb-share-icon0