Fiului meu: despre Iubire (Când o să strângi în brațe pe altcineva)

Aș vrea să îți amintești cum mă strângeai pe mine în brațe, cum o strângeai pe mama ta. Și poate pe ea o să o strangi mai tare și e firesc, va fi iubita ta. O să-i mângâi noaptea părul lung, o să-i citești în ochi și în vise și nu o să mai vrei sa pleci de lângă ea, căci așa e iubirea, fiule. Când iubești, nu-ți vine să pleci o secundă de lângă omul acela.

Și oare cum o să o strangi pe ea în brațe?
Dar ea cum o să te strângă?
Și oare cum o s-o privești?
Dar ea cum o să te privească?

Fiule, îți las aici câteva vorbe despre iubire, sper să le citești când o să fii îndrăgostit, când o să iubești de nu o să mai poți sau când o să suferi din dragoste.

Să știi că fiecăruia dintre noi ni s-a întâmplat. Nu există om să nu fi iubit în viața asta. Știi? Pe cât te poate ridica la cer iubirea uneori, pe atât poate deveni dureroasă la un moment dat. Atunci e semn că sufletul tău nu va fi prea bine, fiule. Și ar trebui să decizi dacă mai stai, dacă mai lupți sau dacă pleci. Doar sufletul tău o să poată să decidă asta, nimeni altcineva.

Mulți o să-ți zică în viața asta să nu faci alegeri bazate pe sentimentele tale. Ba din contră, fiule, eu îți zic să faci. Du-te să iubești până nu mai poți. Spune-i că o iubești. Spune-i că ți-e dor. Îți zic drept, eu nu prea am regretat ce am făcut din dragoste, ci ceea ce nu am făcut. Și multora dintre noi ni s-a întâmplat asta.

Nu înșela, fiule. Nu e bine. Nu o să-ți aducă nicio fericire. Ba din contră, o să te îndoiești de tine, o să te simți murdar, o să vezi cum e să frângi sentimente și nu vrei asta.

Fiule, strânge-o în brațe pe femeia pe care o iubești. Fă-o așa cum o strângeai în brațe pe mama ta atunci când erai mic. Și nu mă refer aici la a avea aceleași sentimente pentru ea, ci la intensitate, la cât de des îți vine. Nu îți fie rușine să îți arăți iubirea. Dar în același timp, rămâi misterios. Fă în așa fel încât să umpli sufletul unei femei, dar să își dorească mereu să te aibă alături, să te cunoască și mai mult.

Nu pleca niciodată din viața unei femei fără să îi spui de ce pleci. Nu se face, fiule, așa.

Nu sta cu cineva din milă, din datorie, din obligație, din plictiseală, din îndoială, din nonsens. Iubirea nu o să vină din niciuna dintre ele.

Nu îți fie frică dacă nu iubești încă, dacă nu poți iubi. Timpul are puteri fantastice de a ne crea fix momentul nostru. Nici nu căuta iubirea, o să vina fix atunci când nici nu o să-ți treacă prin cap.

Nu renunța din prima la o iubire. Acordă prima șansă. Daca își bate joc, pleacă. Oricine poate greși și poate primi o șansă. Dar dacă își bate joc la prima șansă, cu siguranță își va bate joc și la a doua, și la a treia.

Și ca orice mamă, cred că ți-aș zice aici, în încheiere, să îți păzești inima, să o ții mereu la un braț distanță de un scut. Să ai lângă tine ceva de care te poți ajuta, te poți apăra.

Dar nu o să îți spun asta, fiule. Nu. Știi de ce?
Pentru că adevăratele iubiri sunt cutremurătoare.
Pentru adevăratele iubiri străbați continente.
Pentru o iubire adevărata, NU, fiule, nu te schimbi tu, dar muți munții, aliniezi planetele și aduci luna de pe cer.
Și nu, nu ești un fraier și nici un băiet după fusta mamei, ești un bărbat care iubește.

Și atunci când vei fi bărbatul acela care va strânge în brațe pe altcineva așa cum mă strângi pe mine zi de zi, rămâi la fel de
blând
sincer
Copil

Rămâi la fel de bun!
Te roagă mama ta!

Așa că du-te, fiule, și iubește în mii de mări, în mii de țări, în feluri și chipuri, pe cine-oi vrea tu și amintește-ti în iubirea ta că nu există devreme, nu există târziu, există doar clipa de care trebuie să te bucuri cu totul.

Cu iubire,
mama ta

Credit foto: Delia Șimon- Fotografie

fb-share-icon0