Femei care inspiră- Atena Boca (interviu II)
Atena Boca. Eleganță și simplitate. O femeie puternică, o mamă vulnerabilă care a avut curajul să își strige sinceritatea și să adune astfel în jurul ei una dintre cele mai valoroase comunități online de sprijin pentru proaspetele mame din România- La primul bebe. Mi-am dorit să o aduc în fața voastră, pentru că Atena a arătat mamelor cât de important este să nu rămână singure, să ceară ajutor, să arate prin ce trec și ce simt. A arătat mamelor cum trece durerea, atunci când știi că nu ești singura căreia i se întâmplă maternitatea.
Grupurile La Primul Bebe există în fiecare județ al țării noastre, așa că dacă încă nu faceți parte din ele, e musai să vă căutați grupul pe Facebook și să vă alăturați comunităților de mame care sunt acolo și fac lucruri minunate, printre care campanii umanitare de succes (și să nu uit să vă spun: La primul bebe a fost desemnat de către Facebook una dintre cele mai de impact 100 de comunități online din lume!). Mai mult de atât veți găsi foarte, foarte mult ajutor printre experiențele și sfaturile mamelor.
Dragă Atena,
Cele cinci întrebări pentru tine sunt:
1. Cine e Atena femeia?
Atena e veșnica adolescentă care și-a găsit iubirea mult visată și a înțeles că timpul care i-a rămas pe lume este pentru creștere spirituală, pentru a înțelege ce e de vindecat și a vindeca, astfel încât copiii și copiii copiilor ei să aibă un start curat în viață. Femeia veșnic îndrăgostită de munte, de natură, de portul si satul românesc, de călătorie și scris.
2. Dar Atena mama?
Atena mama învață să fie parinte de aproape 9 ani, și deși credea că este nevoie doar să naști un copil ca să știi ce ai de făcut, a înțeles că a fi părinte este un job full-time care necesită toată energia ta, o minte liberă și deschisă la a învăța din greșelile zilnice.
3. Ce faci atunci când simți că nu mai vezi lumina de la capătul tunelului?
Mă rog, meditez, fac theta healing, fac o pauză de o zi în care mă uit la Friends, merg pe munte sau la țară, fac sport, mă plâng prietenelor și soțului.
4. Cum faci față celei care este și mamă, dar are și o meserie?
Greu, foarte greu. Sunt într-o continuă goană și de la viața profesională, la cea personală. Nu mai caut balanța 50%-50%, nu cred că există. Caut un echilibru pe termen mediu și lung. Am învățat să accept momentele cu mai multă nevoie de mine fie într-o parte, fie în cealaltă.
5. Un sfat de la tine pentru femeile, mamele care te citesc acum.
Să nu se uite pe ele, să se pună pe primul loc în fiecare zi măcar 10 minute, să fie mai blânde cu ele și cu greșelile sau neputințele lor.Să știe că o mamă nefericită și nemulțumită, nu poate crește copii fericiți. A avea grijă și de tine înseamnă a avea grijă de copiii tăi.
Mulțumesc frumos, Atena!
Pe Atena, vă invit să o urmăriți aici: