Ești perfectă pentru mine, mama, ești tot ce am eu mai drag

Mami

Știu că îl auzi foarte des cuvântul ăsta. Știu că uneori îți dai ochii peste cap, mami, apoi te uiți la mine și îți pare rău. Dar mie îmi place atât de mult să te strig așa, să te întreb lucruri, să te caut în orice colț și cameră din casă.

Acum vreau.

Să ne jucăm, să citim, să stăm amândoi, să colorăm, să pictăm, să mă dai în leagăn, să sărim în pat. Știu că îți cer multe acum, dar e atât de greu să mă abțin când îmi doresc atât de mult să fiu cu tine și să fac atâtea în așa puțin timp. Ziua e scurtă, mama, și aș vrea să fac cat mai multe lângă tine.

Ajută-mă.

De cele mai multe ori mă smucesc și îți zic că nu vreau ajutorul tău, că nu îmi trebuie, ba uneori te și alung, îți zic să pleci de aici, din camera mea sau de lângă mine. Tu să nu mă crezi, mama, pe bune. Să știi că mereu am nevoie să știu că tu mă ajuți, chiar și atunci când pot singur.

Am încredere în tine.

Nu-mi spune că o să îmi placă mâncarea aia. Nu îmi spune că o să fie foarte frumos la grădiniță și că nu o să mai vreau acasă. Nu îmi spune că o să vii repede. Nu îmi spune nimic din ce nu e sută la sută adevărat, mama, te rog. Știi de ce? Pentru că eu am încredere în tine.

Mi-e dor de tine.

As vrea să stau doar cu tine mereu. Eu așa simt acum, pentru că am doar câțiva ani. Nu e vorba că nu îmi place de doamna mea, de bona mea, de tati sau de prietenii mei. Dar de tine mă simt cel mai aproape, mama. De aceea nu mă pot abține să nu-mie fie mereu dor de tine. Chiar și atunci când ești dincolo, în cealaltă cameră, făcându-mi de mâncare. Ce ciudat, nu? Mie și atunci mi-e dor de tine.

Încă nu sunt pregătit.

Să dorm singur. Să stau mult fără tine. Să nu te văd câteva zile. Să nu te joci cu mine. Să fac toate singur.
Sunt mic, mama, încă. Amintește-ți asta mereu.

Ești perfectă pentru mine, ești tot ce am eu mai drag

Nu mai plânge, mama. Știu că ai plâns, deși tu te ascunzi de mine când o faci.
Nu mai fi furioasă, mama. Știu că îți scrâșnești dinții uneori și-ți muști limba, și eu te aud, mama, te aud.
Pentru mine ești perfectă, mama, chiar și atunci când greșești.

Te iubesc

Cred că știai asta deja. Iar dacă nu știi, înseamnă că ești cea mai fraieră mamă de pe lume. Pe care o iubesc, așa fraieră cum e.

Eu te-am ales pe tine, să știi!

Nu tu m-ai ales pe mine, mama, nu. Tu m-ai născut, mi-ai dat viață, m-ai crescut, m-ai învățat, dar eu, Eu te-am ales pe tine.
Sper că te simți norocoasă.
Pentru că eu mă simt norocos că te-am găsit.

Cu drag,
de la copilul tău,
mama

Credit foto: Delia Șimon Fotografie

fb-share-icon0