Dragă părinte, nu contează destinația, ci să fiți voi bine în familie (P)

Poate pentru voi contează dacă e Mamaia, Grecia, Bulgaria, Turcia sau Italia.
Pentru el nu va conta prea mult.

Poate pentru voi va conta dacă e un all inclusive, demipensiune sau doar mic dejun inclus.  Pentru el va conta să fiți cu toții la o masă.

Poate pentru voi va conta cum va fi vremea. Pentru el, nici asta nu va conta prea mult, pentru că, vezi tu, copiii noștri mai știu încă să facă ceva ce noi, oamenii ăștia mari, am uitat complet: să se bucure și de ploaie și de soare, și de mare și de munte, și de vânt ori răcoare.

Poate pentru voi va conta ce haine să vă luați, cât să puneți în bagaje, ce suveniruri veți cumpăra. Pentru el, vor fi de ajuns o lopățică si o găletușă sau o cărticică de activități.
Poate pentru voi va conta cum e lumea acolo unde mergeți. Pentru el va conta cum vă simțiți voi în preajma celor de acolo.

Poate pentru voi va conta dacă patul va fi doar dublu sau matrimonial, dacă veți lua vilă sau apartament. Dar pentru el, pentru copilul vostru, va conta doar să vă înțelegeți acolo unde sunteți.

Poate pentru voi vor conta banii, câți aveți, câte zile puteți sta într-un concediu, cât veți trage de ei sau câți veti cheltui. Pentru el vor conta, de cele mai multe ori, lucrurile care nu costă niciun leu: o îmbrățișare când e prea obosit, puțin mai multă răbdare, o strângere de mână fără niciun motiv, un castel în nisip făcut de voi, o activitate de joacă în mașină pe drum, o poveste inventată din peisajul de-l vedeți pe geamul unui tren.

Poate pentru voi va conta dacă mergeți cu avionul, cu mașina, cu autobuzul sau cu trenul. Pentru el însă, timpul mai lung va fi tot timp alături de voi.
Poate pentru voi va conta să vă bronzați sau vă odihniți, deși veți ști că nu prea se mai poate la fel ca înainte. Nu veți mai avea timp să leneviți așa și să lungiți cartea aia de care nu aveți chef, nu veți mai bea cocktail după cocktail pe plajă, nici măcar nu veți mai sta treji din noapte până în miezul zilei ca să hoinăriți pe undeva, pentru că asta trăiește o familie cu copii încă fragezi, cu multă nevoie de atenție.

Pentru voi vor conta atâtea, multe dintre ele fără însemnătate.

Vă rog eu, faceți ceva cu ele. Înainte să plecați toți în vacanță, adunați-le pe toate în fața voastră. Luați toate gândurile ăstea și strângeți-le în pumnii voștri. Chiar contează cu adevărat? Chiar vă face să fiți bine?

Eu zic să nu le puneți în bagaje cu voi. Eu zic să le lăsați deoparte, să le priviți de sus și să vedeți de fapt că tot ceea ce contează cu adevărat e răspunsul pe care vi-l va da copilul vostru. Să vă simțiți bine, o banalitate când o auzi, dar o stare minunată când o simți. Orice confort veți avea, să vă bucurați de el așa cum e, atâta timp cât e curat și nu vă afectează sănătatea.

Să faceți locul acela în care ajungeți să fie explorare, pagină dintr-o poveste pentru copilul vostru. Să conteze mai mult timpul și dorințele voastre.

Să vă dezbrăcați de tot ce e material și să vă țineți toți în brațe, în mare.
Sau să alergați goi și desculți înconjurul cabanei de la munte. Să simțiți în trei sau patru sau în câți sunteți că asta înseamnă o familie: bucuria de a fi împreună, bucuria de a trece prin aventuri și amintiri.

Pur și simplu, să vă dați voie să vă iubiți, iar vacanțele voastre să nu fie așteptări neîmplinite, ci o apropiere între voi, un răgaz de la tot ce e acasă, o amintire pentru zilele când copilul vostru va fi el însuși om mare, pentru care vor conta lucruri neimportante.

Spune-mi, cum ar fi atunci, să îi arăți fotografia asta din vacanță și să îi spui, uite, aici eram acolo și acolo, și nu mai conta nimic, absolut nimic pentru noi, decât să fim toți împreună și… bine?

Fotografiile pe care vi le vom arăta în continuare sunt din minivacanța noastră la Bran, de lângă Zărnești, unde îi avem pe bunici.

Centrul Zărneștiului, de aici sunt eu:)
Și aveți muuulte de vizitat, zona e minunată

În călătoria noastră de câteva zile, Marc a fost tare atașat de rucsăcelul Mukibooks și îndrăznesc să vi-l recomand și vouă și omuleților voștri, pentru că este util și bine de avut la drum și-n vacanțe, fie că veți călători o zi sau mai multe.

Bun, să vi-l prezint pe MukiDino. Noi l-am ales pe cel cu imprimeu cu dinozauri, dar există și rucsacul Panda, mai potrivit pentru fetițe.

Rucsăcelul MukiDino

Și acum vine partea și mai atrăgătoare la acest rucsăcel și anume că el poate conține planșe senzoriale cu activități pe care vi le alegeți voi după bunul plac!

Noi am ales cuptorul cu pizza (delicios joc ne-a ieșit!), bărcuța pentru pescuit cu animale marine (preferata lui Marc), hăinuța cu șireturi și nasturi (că tot este acum perioada și mă chinui să îl învăț) și un joc de memorie cu animalele de la fermă (merge foarte bine și pentru joc de rol, am ales-o pentru că Marc e atras de purcei și pui).

Ideea e că puteți să alegeți orice vreți și astfel devine un rucsac personalizat, cu activități potrivite vârstei copilașilor voștri.

Pregătit pentru planșele cu activități senzoriale 🙂
Planșă senzorială: La pescuit cu bărcuța

Toate materialele folosite la crearea planșelor cu activități sunt certificate pentru siguranța copiilor, așa că mânuțele lor vor simți o diversitate senzorială: fetru, bumbac, lemn, plastic, capse, șnur, bile. Ce admir personal la Mukibooks e că aici se coase totul, nimic nu se lipește. Sunt foarte rezistente, nu vă faceți griji, chiar și pentru micii devoratori.

De asemenea, planșele sunt detașabile, așa că dacă cel mic nu este acum pregătit pentru una dintre activități, o puteți lăsa deoparte și i-o oferiți când mai crește.

Planșă senzoriala: Cuptorul cu pizza
Planșă senzorială: Joc de memorie, Animalele de la fermă

Mai țin să vă spun că planșele senzoriale Mukibooks sunt potrivite chiar și pentru cei cu vârstă bebelușească, există activități special concepute pentru toată lumea (6-12 luni, 12-36 luni, 36+).

Planșă senzorială: Hăinuța cu șireturi și nasturi

Prețul unui rucsăcel este 52 lei, la care puteți adăuga 2 pagini (de la 136 lei), 4 pagini (de la 203 lei) sau 6 pagini (de la 250 lei).

La Mukibooks găsiți și cărți senzoriale, uitați aici cum arată, acestea se pot personaliza cu numele copilașului și la fel, puteți alege voi ce activități vi se par potrivite. Așa că dacă vă aflați în pană de idei cu un cadou pentru un copilaș, trageți un ochi și la aceste cărți senzoriale pentru micii curioși.

Pe drumuri de hoinar, cu MukiDino în spate

Fie că alegeți rucsăcel cu planșe sau cărți senzoriale, le văd tare potrivite pentru călătorii, la drumurile cu mașina, cu trenul, cu avionul sau cu autobuzul, pentru că ocupă foarte puțin loc, sunt ușoare, practice și la îndemână. Vă puteți juca pe drum, încât să aveți ocupație până la destinație, sau la masa din vacanță până vine mâncarea sau pe plajă la umbră la o pauză de la joaca în nisip.

În autobuz spre Bran cu MukiDino
Și la masă cu MukiDino

Vi le recomand din inimă, iar Marc nu a lăsat ghiozdănelul din spate (în el aveam planșele de activități Mukibooks, o sticluță de apă pentru copii, o mașinuță și o cobră (de jucărie, nu vă speriați). Mai încap în el și un pachet de șervețele sau o gustare.

Până vine mâncareaaa….

Vă mai las o invazie de  fotografii din zilele noastre de vacanță la bunici, după cum vă ziceam, nu prea a contat unde, ci cum ne-am simțit.

Va îmbrățișăm oameni mici și oameni mari,

Karina&Micul Marc

Îl chema Bambi 🙂
Cântând cu MukiDino
Cu MukiDino prin Valea Poveștilor (Bran- Club VilaBran)
Hopa, tu nu trebuia să fii la Pol?
În tren, către casă

Mulțumesc, pentru că ați stat cu noi până la final 🙂

fb-share-icon0