De ce să nu faci un copil

Articolul ăsta o să doară puțin. Și probabil o să macine în sufletele unora dintre voi.

Însă acum câteva zile am întâlnit o persoană foarte convinsă că își dorește un copil. Am întrebat-o de ce. Mi-a răspuns că nu prea știe. Că așa simte.
Așa că am strâns pentru voi câteva motive pentru care să nu faceți un copil, oricât de dur și crunt sună asta.

Nu face un copil pentru a-ți salva relația cu omul de acasă. Un copil este în stare să schimbe oamenii și aproape cu totul atât lumea interioară, cât și exterioară a cuplului. Un copil nu e niciun salvator de relație. Ci din contră, dacă relație nu se clădește pe niște fundament bun și trainic încă dinainte, venirea unui copil pe lume va cutremura rădăcinile nesigure.

Nu face un copil ca să te iubească și pe tine cineva. Începe cu tine. Ai nevoie de tine ca să te iubești în primul rând.

Nu face un copil ca să te îngrijească cineva la bătrânețe. Un copil înseamnă o responsabilitate uriașă, tu va trebui să îi porți de grijă o viață întreagă. Întreaga ta viață.

Nu face un copil dacă nu te simți pregătit. Ce înseamnă asta? Dacă eviți.

Nu face un copil dacă cel din tine încă plânge. E atât de greu să ai grijă de încă un copil în plus, care nu era așteptat.

Nu face un copil dacă încă rănile tale emoționale din copilărie supurează. Vorbește cu părinții tăi, vindecă-ți lumea trecutului.

Nu face un copil dacă nu te vezi pregătit să plângi, să râzi, să urli, să fii fericit și sa iubești cu cea mai mare intensitate de care vei fi vreodată în stare.

Nu face un copil dacă pieptul ți-e plin de frici. Copiii au nevoie de curaj.

Nu face un copil dacă nu ești sigur că partenerul tău nu împărtășeste cu tine această dorință, doar de dragul de a-l face.

Nu face un copil dacă nu îi poți oferi nu o casă, ci un cămin, nu un loc la masă, ci un loc în lume și, mai presus de toate, în sufletul tău.

Nu face un copil dacă nu o să-ți porți cu mândrie numele de Mama sau Tata.

Credit foto: pexels.com

fb-share-icon0