De ce mamele trebuie să țină minte TOT?

Mi-e ciudă de mor când uit ceva care are legătură cu copilul meu.

Și mă întreb: de ce mamele trebuie să țină minte tot?

Că ai uitat să pui aia în mâncare, că ai uitat să duci aia la grădiniță, că ai uitat să ajungi la programarea aia cu el, că ai uitat să îi cumperi aia de care avea nevoie. Ținem minte atât de multe lucruri, iar toată mintea asta a noastră îngrămădită, înghesuită, parcă nu mai face față. Nu mai respiră. Nu mai aude. Nu mai știe în ce direcție să o apuce.

Ce se întâmplă, de fapt, cu mintea unei mame?

Pentru că nu ai putea să afirmi că nu ne pasă, că îi neglijăm sau că nu vrem.

Ce se întâmplă cu noi atunci când sunt prea multe în mintea noastra?

Uite, vezi, aici e cuvântul. MULT. Sunt atât de multe în mintea unei mame.

  • Se gândește la munca de a doua zi.
  • Se gândește la mesele de a doua zi.
  • Se gândește la jocurile de a doua zi.
  • Se gândește când să îl scoată în parc.
  • Se gândește că nu are timp destul.
  • Se gândește la curățenia casei.

Se gândește la omul ei, la prietenii ei. Și mai ales se gândește cum să facă loc la toate, cum să facă loc să încapă și viața de familie și viața de prieteni și viața de orice fel. Totul e o lista interminabilă în mintea unei mame.

Mintea unei mame eclipsează lumea, pentru că în ea există toate grijiile pământului, toate neliniștile, toate nevoile pe care mama nu poate să și le urle mereu. În fond, ar părea și ar fi doar o plângăcioasă, nu-i așa?

Iar mamele trebuie cumva să își ascundă rănile și urletele. Unde altundeva să o facă, dacă nu în aceeași minte în care și le înghesuie pe toate?

De ce mamele trebuie să țină minte TOT?

Unii ne-ar spune să cerem ajutor, să ni le notăm pe o foaie, să renunțăm la unele, să le facem doar pe cele importante. Dar noi știm, nu-i așa? Știm ce e în mintea noastră și e atât de greu să le facem pe unele mai importante, iar pe altele mai puțin importante.

Răbdare, dragă mamă, fă-ți loc în minte. Respiră. Lasă-ți gândurile să iasă prin tâmple și mai gândește-te la ceva, te rog:

Nu-i așa că mereu ai reușit să le împlinești tu pe toate?

Iar dacă se mai întâmplă într-o zi de miercuri să uiți, crede-mă că în fiecare zi a săptămânii, i se întâmplă asta UNEI MAME.

Credit foto: istockphoto.com

fb-share-icon0