Super fursecuri cu un super copil

Uitați ce am facut astăzi! Citeam una dintre cărțile preferate ale micului și abia acum am observat că la sfârșit de tot, ta-dam, aveam o rețetă. Marc nu mănâncă foarte mult, el gustă aproape din orice, așa că nu am avut probleme în a face rețeta “ca la carte”.

Cartea lui preferată


Vă las mai jos rețeta:
Pentru copilașii care nu mănâncă sau nu au gustat zahăr, recomand să folosiți un înlocuitor pe care l-ați mai folosit (nu știu dacă ies la fel, noi i-am facut întocmai ca aici). Eu am mai adăugat cam o linguriță de scorțișoară.

Super fursecuri

La sfârșit am uns fursecurile bine de tot cu zahărul pudră călduț (pe care îl încălzisem anterior). Biscuiții- fursecuri au ieșit fragezi și spre margine tari, dar foooarte gustoși!

Micul a stat lângă mine pe tot parcursul micii activități. Să vă zic cum m-a ajutat:

  • dupa ce am adus toate ingredientele și le-am măsurat conform rețetei, el le-a pus laolaltă în castron;
  • ne-am conectat frământând amândoi cu mâinile în castronul unde am pus toate ingredientele (chiar nu credeam că te poți distra așa în bucătarie – ps: mie nu îmi place să gătesc 🙂 )
  • apoi am întins aluatul cu un pahar normal și am folosit formele de la… Crăciun: steluțe, brăduți, îngerași (da, știu că rețeta era fursecuri inimioare- am incercat să adaptăm, dar aștept poze de la voi și cu cele în forme de inimi)
Micul face forme
  • el a făcut formele- chiar mi se pare o activitate care îi întreține pe cei mici mult (Marc, de exemplu, este pasionat de steluțele de mare și atunci a vrut să facă multe, multe)
El și coca-plastilină
  • aluatul iese exaaact ca o plastilină- asta înseamnă că cineva a stat aproape o oră (wow!) și s-a jucat cu el (i-am oferit lui o parte din aluat în timp ce eu am pus formele în tavă, apoi la cuptor)
Ieșite din cuptor

Chiar dacă nu vă povestesc de obicei ce meșterim noi, mi s-a părut frumos și mi-ar plăcea să știu că v-am inspirat și că puteți bucătări și vă distra alături de puiul vostru.
Pe mine m-a încântat faptul că se fac foarte repede (în trei minute pregătești aluatul, zece minute lași la frigider, cincisprezece minute la cuptor).

Și pe lângă toate acestea, am simțit încă odată că și în zile banale, mediocre, în care totul pare a fi haos, e bine să te oprești.

El – fericire

Să te oprești și să faci niște fursecuri, sau cum s-or numi bazaconiile acestea.

Îmbrățișări,

Mama&Marc