Eu cred că tu ai fost MAMA

Eu cred că tu ai fost mama care până să fie mamă, a spus că ea nu va avea copii, că ea nu-și dorește acum, că ea nu va vrea nici mai târziu.

Eu cred că tu ai fost mama care până să fii mamă de-adevăratelea, a spus ca ea nu îi va da picătură de lapte praf sau că nu-și va strica sânii ca să alăpteze. 

Sau că tu nu-i vei da zahăr până la doi ani. 

Sau că tu nu-i vei da pâine, căci, vezi tu, așa zic specialiștii în cărți, de parcă pâinea ar fi dracul. 

Eu cred că tu ai fost mama care a zis că ea nu o să facă așa ca altă mamă și când a făcut-o, exact, dar exact la fel, s-a gândit înghițind în sec la mama ‘ceea. 

Eu cred că tu ești mama care abia așteaptă să plece de acasă și sună după două minute să-ntrebe dacă al ei copilaș plânge sau a mâncat sau dacă e bine. 

Eu cred că tu ești mama care a vrut să-și facă într-o noapte bagajele, să divorțeze, să spargă un geam sau să urle din răsputeri, de nervi, să o audă un bulevard întreg. 

Eu cred că tu ai fost mama care, ca oricare alta dintre noi, care ca exact fiecare altă mamă, a vrut și vrea doar ce e bine pentru al ei copil. Asta să ții minte.

Eu cred că tu ești mama care ca noi, ca ele, ca toate noi, mame, își iubește cu totul mâna de om ce din ea a venit pe lume. 

Eu cred că tu ești mama care din momentul în care a realizat că este mamă, care din strania clipă în care a simțit-o pe pielea sa, exact așa cum e, totul s-a schimbat și i-a fost frică s-o spună. 

Eu cred că tu ești mamă acum. Și știi tot despre asta și încă înveți. Iar până-ți vei închide ochii pe lumea asta, eu cred că mamă vei ramâne. 

Eu cred că a fi mamă e pentru totdeauna.

Credit foto: shutterstock.com