CEARTA

Azi m-am certat cu tatăl tău, copile. Nu pot să îți spun asta, așa că am să îți scriu despre asta.

Ne-am certat, vezi tu, că așa se mai ceartă oamenii mari. Te-am auzit când l-ai întrebat: tati, ce are mami?

E supărată. E puțin suparată, ți-a spus.

Dar eu eram mult suparată, eram tare… și nici măcar nu știu cum de știai tu că am ceva. Doar ne certaserăm în cealaltă cameră. Ce fraieri suntem, nu? 

De parcă tu, tu nu ești omulețul nostru. De parcă tu, tu n-ai ochi și inimă. Care să vadă și să simtă. Era de ajuns să ne vezi după ce ne-am certat. 

Tata ți-a spus ia-mă în brațe, eu încă nu voiam nimic. Nu mai voiam nimic. Eram singură în camera cealaltă. Atunci am țipat. Am țipat atât de tare încât nu m-am mai auzit pentru  o clipită. 

Ce are mami, tati?
Nimic, e supărată.

Dar nu era nimic. De ce îi spune nimic? 

Mami e suparată pe mine, nu pe tine. 

Dragă copilașule, noi stăm de ceva timp în casă. În caz că vei citi asta când vei fi mai mare… s-a întâmplat ceva, un fel de virus ce e pe afară și nu prea avem voie să ieșim. Ți-am vorbit despre asta, dar într-o zi mi-ai zis mami, hai afară. Și ți-am zis păi nu știu cum să ieșim măi puiule, încă nu se poate, e virusul. Mami, virusul a plecat. Așa mi-ai zis. Dar încă nu a plecat. De aceea stăm mult în casă, ne vedem continuu, nu ne mai auzim nici măcar gândurile noastre. Eu le aud pe ale tatălui tău, el pe ale mele, ne împiedicăm unul de celălalt, ne îngrămădim și fiecare face și nu face prea mult. E și frumos cu noi toți împreună,dar e și greu tare uneori. Dar măcar suntem sănătoși, ce fraieri suntem. 

Mereu e vina celuilalt. Iar uneori pare că nu mai avem aer. Știu că pentru tine, copil cu ochi senini, e greu să înțelegi treburile ăstea între mami și tati, dar… mai știi tu curcubeul ăla ce l-am pictat amândoi? Pe care ai pus degețelele și te-ai murdărit și-n urechi și-n nas de guașă, mai știi?

Și mai știi și ce-am scris noi pe el? Că totul va fi bine, omulețule. 

Totul va fi bine. E frumos, dar e și greu.

E cu de toate. Așa-i și cu mami și tati în zilele acestea. Și soare și ploaie și răsărituri și furtuni… dar nu uita, da?
Va fi bine.

Credit foto: stocksnap.io